Obertes les inscripcions del Concurs de Comparses de Carnaval
Cultura | 12 de febrer de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha obert les inscripcions per al Concurs de comparses de Carnaval 2020, que se celebrarà el proper 22 de febrer en el marc de la tradicional rua. Aquest any s’ha doblat la quantia dels premis, que reconeixeran els tres millors grups amb 1.400, 700 i 400 euros, respectivament.

Les comparses que estiguin interessades a participar en el concurs tenen temps fins al 17 de febrer a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). La convocatòria i les bases del certamen es poden consultar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament, on també es pot trobar la sol·licitud d’inscripció.

Pot participar en el concurs qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. El jurat, integrat per diverses persones vinculades al teixit associatiu local i al món de l’animació cultural, puntuarà les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i el suport d’elements com vehicles i carrosses. Per facilitar la valoració, els grups participants hauran d’anar identificats amb un rètol i, com que el jurat es passejarà d’incògnit, hauran de fer coreografies o figures en moviment durant tot el recorregut.

La rua s’iniciarà a la plaça del Doctor Pearson i continuarà per l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer de Montserrat i la plaça del Doctor Guardiet, punt final del recorregut.

Els premis del Concurs de comparses de Carnaval es lliuraran el 25 de febrer a les 19.30 h al Castell.
El diumenge 23 de febrer tindrà lloc la rua matinal, especialment pensada per a la infància. La desfilada arrencarà a la plaça Pere Aguilera i finalitzarà a la rambla del Ferrocarril, on es faran diverses activitats familiars.

Les persones que vulguin participar en les rues, sense participar en el concurs, també han de comunicar-ho a qualsevol de les dues OAC.

33è Concurs de màscares
També està obert el 33è Concurs de màscares organitzat per l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola edRa +e. El certamen s’organitza en tres categories d’edat: categoria A (de 4 a 9 anys), categoria B (de 10 a 15 anys) i categoria C (de 16 anys en endavant). Cada participant podrà presentar-hi una obra original i inèdita, fins aquest divendres, al Complex Cultural l’Escardívol. Les bases del concurs es poden consultar a www.artedra.net.

D’altra banda, el dijous tindrà lloc un taller de creació artística per fer la sardina de Carnaval. Tindrà lloc a la Biblioteca el 20 de febrer a les 17 h. Les sardines creades estaran exposades a l’equipament entre el 20 de febrer i el 26 de febrer, dia del Dimecres de Cendra.
Les comparses han d'estar formades per un mínim de cinc persones. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020