Rubí se suma a una aliança estatal per la Formació Professional dual
Economia | 17 de febrer de 2020

REDACCIÓ
Rubí s’ha incorporat a l’Aliança per la Formació Professional Dual, una xarxa estatal de més de 1.250 empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la millora de l'ocupabilitat dels joves a través del desenvolupament de la Formació Professional Dual. L'Aliança, impulsada per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, també pretén aglutinar les millors iniciatives i experiències d’aquesta modalitat d’FP.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la directora de la Fundació Bertelsmann, Clara Bassols, van signar dijous a l’Ajuntament de Rubí el document d’adhesió que fa oficial la incorporació del municipi a l’Aliança. L’Ajuntament de Rubí és el segon consistori català que se suma a la iniciativa, després del d’Esplugues de Llobregat.

L’adhesió respon a un dels objectius del Pla de Treball 2017 - 2019 del Consell de l'FP de Rubí que compromet el municipi en la promoció de la Formació Professional Dual. “Per nosaltres, millorar l’ocupabilitat dels rubinencs i rubinenques, i en especial dels més joves, és un objectiu prioritari i estem convençuts que l’FP Dual ens hi pot ajudar”, va dir l’alcaldessa.

Per Martínez, "cal que tornem a prestigiar la Formació Professional i que expliquem que la taxa d'atur entre joves formats en FP és quatre vegades inferior a la mitjana de desocupació de les persones d'entre 16 i 24 anys; les empreses han de saber que quan busquin personal capacitat el trobaran a la ciutat i per fer-ho hem d'adequar l'FP a les necessitats de les empreses del territori", va afegir.

En aquest sentit, el regidor d'Educació i Ocupabilitat, Víctor García , va reclamar a la Generalitat de Catalunya que "a Rubí cal més oferta de Formació Professional vinculada al sector industrial perquè Rubí és indústria". També va recordar que en els sectors formatius d'electricitat i electrònica només un 3% dels estudiants són dones. "Hem de fomentar l'accés de les dones a les famílies tecnològiques, industrials i científiques. No fer-ho és deixar perdre la meitat de la força de treball de la societat".

El conveni d’adhesió compromet el consistori en la difusió i potenciació del model d’FP Dual, la participació en les trobades i grups de treball desenvolupats per la xarxa i la promoció dels criteris de qualitat fixats per l’Aliança per a les empreses i els centres educatius. L’Aliança, per la seva banda, dona suport a les institucions que s’hi sumen amb tres línies d’actuació: visibilitat, coneixement i recursos. Així, entre altres, les institucions tenen a la seva disposició la possibilitat de participar en trobades amb altres membres i intercanviar experiències, coneixements i millors pràctiques; a més, l’Aliança ofereix productes i eines específiques de coneixement col·laboratiu.
Moment de la signatura entre l'Aliança i l'Ajuntament. / Ajuntament-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí frega els 300 casos positius de coronavirus segons les darreres dades de Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus
Una empresa de Rubí comercialitzava gel hidroalcohòlic fals
Infermers de l’Hospital General demanen que s’enviïn missatges als pacients malalts
Els Mossos detenen un atracador per assaltar tres supermercats i una benzinera de Rubí