Rubí se suma a una aliança estatal per la Formació Professional dual
Economia | 17 de febrer de 2020

REDACCIÓ
Rubí s’ha incorporat a l’Aliança per la Formació Professional Dual, una xarxa estatal de més de 1.250 empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la millora de l'ocupabilitat dels joves a través del desenvolupament de la Formació Professional Dual. L'Aliança, impulsada per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, també pretén aglutinar les millors iniciatives i experiències d’aquesta modalitat d’FP.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la directora de la Fundació Bertelsmann, Clara Bassols, van signar dijous a l’Ajuntament de Rubí el document d’adhesió que fa oficial la incorporació del municipi a l’Aliança. L’Ajuntament de Rubí és el segon consistori català que se suma a la iniciativa, després del d’Esplugues de Llobregat.

L’adhesió respon a un dels objectius del Pla de Treball 2017 - 2019 del Consell de l'FP de Rubí que compromet el municipi en la promoció de la Formació Professional Dual. “Per nosaltres, millorar l’ocupabilitat dels rubinencs i rubinenques, i en especial dels més joves, és un objectiu prioritari i estem convençuts que l’FP Dual ens hi pot ajudar”, va dir l’alcaldessa.

Per Martínez, "cal que tornem a prestigiar la Formació Professional i que expliquem que la taxa d'atur entre joves formats en FP és quatre vegades inferior a la mitjana de desocupació de les persones d'entre 16 i 24 anys; les empreses han de saber que quan busquin personal capacitat el trobaran a la ciutat i per fer-ho hem d'adequar l'FP a les necessitats de les empreses del territori", va afegir.

En aquest sentit, el regidor d'Educació i Ocupabilitat, Víctor García , va reclamar a la Generalitat de Catalunya que "a Rubí cal més oferta de Formació Professional vinculada al sector industrial perquè Rubí és indústria". També va recordar que en els sectors formatius d'electricitat i electrònica només un 3% dels estudiants són dones. "Hem de fomentar l'accés de les dones a les famílies tecnològiques, industrials i científiques. No fer-ho és deixar perdre la meitat de la força de treball de la societat".

El conveni d’adhesió compromet el consistori en la difusió i potenciació del model d’FP Dual, la participació en les trobades i grups de treball desenvolupats per la xarxa i la promoció dels criteris de qualitat fixats per l’Aliança per a les empreses i els centres educatius. L’Aliança, per la seva banda, dona suport a les institucions que s’hi sumen amb tres línies d’actuació: visibilitat, coneixement i recursos. Així, entre altres, les institucions tenen a la seva disposició la possibilitat de participar en trobades amb altres membres i intercanviar experiències, coneixements i millors pràctiques; a més, l’Aliança ofereix productes i eines específiques de coneixement col·laboratiu.
Moment de la signatura entre l'Aliança i l'Ajuntament. / Ajuntament-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats