Veïns per Rubí demanarà al Ple un pla de manteniment dels parcs infantils
VR també vol que es construeixi a la ciutat un parc totalment inclusiu
Política | 20 de febrer de 2020

MARTA CABRERA
Tobogans que no estan ben subjectats a terra, fonaments de bancs a l’aire lliure, elements trencats, parcs sense senyalització, bancs impracticables i paviments desnivellats. Aquesta és la radiografia que fa Veïns per Rubí (VR) de l’estat de moltes de les zones infantils de la ciutat: “Dels 81 parcs infantils, la majoria no tenen el manteniment adequat i altres tenen deficiències de disseny”, ha explicat el regidor de VR, Toni García.

Per aquest motiu, la formació política presentarà al Ple de febrer una moció per demanar un pla de manteniment d’aquestes zones de la ciutat. “Un pla que marqui inspeccions preventives de forma setmanal per reparar els desperfectes, que estableixi una periodicitat d’entre dos i tres mesos de desinfecció dels sorrals, d’anivellament i inspeccions de seguretat dels elements i de recanvi d’un percentatge determinat de la sorra”, apunta el portaveu de Veïns per Rubí, que considera “penós haver de demanar al Ple millores en el manteniment, perquè això s’hauria de fer per defecte”.

A més, la formació política reclama més elements inclusius en les zones destinades als nens, construir un parc infantil totalment inclusiu i millorar la senyalització.

La formació vol que aquest pla estigui redactat en tres mesos i que es doti de pressupost a partir del 2021.
Estat d’un banc del parc infantil de Can Barceló. / VR
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La residència d’avis Amanecer té un cas positiu de coronavirus i vuit sospites
Mor per coronavirus Sebastià Colomer, fundador de Rubí Solidari i l’Obrador Coral i exregidor de l’Ajuntament
L’Hospital General de Catalunya ja està sota el control del Servei Català de la Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
Iniciativa dels comerços rubinencs per potenciar el comerç a domicili durant el confinament
La plantilla de Continental es nega a treballar pel risc de contagi