Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
La Torre de Oz i Coco Balmes han quedat segon i tercer
Cultura | 25 de febrer de 2020

MARTA CABRERA
El grup guanyador del Concurs de Comparses de Carnaval ha estat Apollo XXV, de l’Escola 25 de Setembre, amb una disfressa que commemorava el 50è aniversari de l’arribada de la humanitat a La Lluna i que va comptar amb la participació de prop de 125 persones. L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola va començar a fer una comparsa fa tres anys i des d’aleshores han guanyat un tercer premi, un segon i el primer premi del 2020.

Pel que fa al segon premi, amb només un punt de diferència respecte a la comparsa guanyadora, se l’ha endut l’escola Torre de la Llebre amb la comparsa La Torre de Oz. El grup, format per 180 persones, es va disfressar amb la temàtica de la pel·lícula ‘El màgic d’Oz’, coincidint amb el 80è aniversari de l’estrena d’aquest clàssic del cinema.

El tercer premi ha estat per Coco Balmes, amb una comparsa inspirada en la pel·lícula d’animació de Disney Pixar ‘Coco’. Unes 25 famílies van participar en la desfilada formant part d’aquest grup, que era la primera vegada que participava en el Concurs de Comparses de Carnaval.

Enguany, l’Ajuntament ha decidit augmentar els premis del Concurs de Comparses de Carnaval. Així, la comparsa guanyadora s’ha endut 1.400 euros, la segona, 700 euros i 400 euros. Els premis s’han donat aquest vespre en un acte al Castell de Rubí.

La crema de la sardina servirà per cloure el Carnestoltes
Les activitats del Carnaval de Rubí acabaran demà coincidint amb el Dimecres de Cendra. A les 18 h es farà la concentració del seguici fúnebre a la plaça del Doctor Pearson i posteriorment es farà una rua pels carrers de la ciutat fins a l’Escardívol. Allà, a les 19 h està prevista la crema de la sardina, per simbolitzar el final del Carnestoltes i l’inici de la Quaresma.

Unes 4.000 persones participen al Ball de Carnaval
El Carnaval de Rubí va ser molt participatiu, amb milers de persones que van inundar els carrers de la ciutat durant la rua de dissabte. A més, per segon any consecutiu, va tenir lloc al Celler el Ball de Carnaval, que va comptar amb l’assistència de 4.000 persones, segons l’Ajuntament de Rubí. El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament va instal·lar al recinte una parada d’atenció i prevenció d’agressions sexistes, que va dur a terme 91 sensibilitzacions i un assessorament per una situació aliena a la festa.

D’altra banda, la rua infantil també va ser molt multitudinària i la comparsa amb més participants va ser la de l’escola bressol La Bruna, que va aconseguir sumar 300 persones a una comparsa amb motiu del 10è aniversari. La rua va acabar a la rambla del Ferrocarril amb l’actuació del grup La Tresca i la Verdesca, que va reunir unes 200 persones.
Una de les imatges de la comparsa guanyadora, de l'AFA del 25 de Setembre. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí frega els 300 casos positius de coronavirus segons les darreres dades de Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus
Una empresa de Rubí comercialitzava gel hidroalcohòlic fals
Infermers de l’Hospital General demanen que s’enviïn missatges als pacients malalts
Els Mossos detenen un atracador per assaltar tres supermercats i una benzinera de Rubí