A Rubí, escola pública i de qualitat (I)
“L’educació pública de Rubí és l’educació de tots i totes, i des de les administracions (totes les administracions) hem de fer inversions en la seva millora”
OPINIÓ | 6 de març de 2020

VÍCTOR GARCÍA CORREAS, regidor d’ocupabilitat, educació i infància i escoles artístiques
“Quan els vostres fills i filles comencen la secundària, teniu molts dubtes. El principal neguit, que és a quin centre l’hauria de matricular, el podeu treure: qualsevol elecció serà la millor elecció.”

Així comencen les xerrades als col·legis les directores i directors de secundària. I aquest és l’objectiu de l’educació pública a Rubí, que tots els centres públics, de 0-3 a escoles artístiques, siguin excel·lents.

Les nostres escoles i instituts són centres al capdavant de la innovació i la qualitat pedagògica. Són centres de referència del Vallès Occidental i de tot Catalunya, presents a les nombroses xarxes educatives del territori; moltes vegades com a ponents i exemple de bones pràctiques: Aliances Magnet, Educació 360, Filoescola, i un llarg etcètera.

Però potser el valor més gran de les escoles de Rubí el trobem en una altra tasca més complexa, però més necessària que cap altra qüestió curricular: assegurar l’equitat educativa, garantir que ningú (alumnat i famílies) es quedi enrere. Això, gairebé sempre, lluitant contra els elements. Direccions i professorat vetllen per trobar resposta a la diversitat del nostre alumnat, que és la imatge de la diversitat de la nostra ciutat, i que és la nostra fortalesa com a ciutat acollidora. L’educació pública de Rubí és l’educació de tots i totes, i des de les administracions (totes les administracions) hem de fer inversions en la seva millora.

Tenim al davant reptes i noves realitats que necessiten respostes urgents: que l’educació vagi més enllà de l’horari lectiu, i per tant el dret de tots els infants a un lleure educatiu de qualitat; una orientació que ajudi a joves i famílies a escollir un camí acadèmic, que no és més (ni menys!) que un camí de vida en formació contínua; millorar les transicions escolars; la creació de vocacions industrials, molt especialment entre les noies, que sistemàticament deixen d’optar per a la formació en famílies industrials i tècniques, la millora de l’accés a l’etapa 0-3, tan important en el desenvolupament de l’infant...

Així, com a la majoria del territori, la nostra escola pública té problemàtiques greus, moltes endèmiques, i que només es podran solucionar amb el treball conjunt de tots els agents: centres escolars, comunitats educatives, AFA, Ajuntament, Generalitat haurem de prendre decisions plegats i posar al centre la qualitat de l’educació dels nostres nens i nenes.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí frega els 300 casos positius de coronavirus segons les darreres dades de Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus
Una empresa de Rubí comercialitzava gel hidroalcohòlic fals
Infermers de l’Hospital General demanen que s’enviïn missatges als pacients malalts
Els Mossos detenen un atracador per assaltar tres supermercats i una benzinera de Rubí