Arriba el moment de l’Escola del Bosc
Opinió | 13 de març de 2020

Ana María Martínez Martínez. Alcaldessa de Rubí
Rubí és una ciutat reivindicativa i els rubinencs i rubinenques mai no defallim en les nostres demandes, que són necessitats i que busquen fer una ciutat millor per a tothom. Una d’aquestes reivindicacions, de les més antigues i recurrents, és la de la construcció d’un edifici per a l’Escola del Bosc.

Fa més de deu anys que la Generalitat de Catalunya es va comprometre, com li correspon competencialment, a construir una escola digna a Ca n’Oriol. L’Ajuntament va cedir els terrenys l’any 2006. Es va fer un avantprojecte que va quedar descartat per les retallades de la Generalitat el 2010. I va començar la lluita.

Al mandat anterior, el govern municipal es va comprometre a aportar els recursos necessaris per fer possible que els barracons passessin a la història definitivament. I no ens hem mogut ni un centímetre d’aquesta posició.

No ens movem perquè sabem que l’Escola del Bosc té un gran projecte, una forta i unida comunitat educativa que dona suport a l’equip directiu. Rubí està orgullosa de tenir centres punters pel que fa a la innovació pedagògica, centres en què s’emmirallen escoles d’altres territoris. És el cas del Bosc, que ha vençut totes les dificultats que suposa viure i desenvolupar la tasca docent en barracons.

La comunitat educativa del Bosc és reivindicativa, sí, però també molt i molt pacient. Deu anys en barracons són molts anys.

Tenim nens i nenes, tenim un gran projecte educatiu: volem el nostre edifici; no només serà nostre, també serà un punt de trobada per a les famílies del barri, i per tant, serà patrimoni de tots els ciutadans i ciutadanes.

Ara ha arribat el moment. Després de mesos de negociacions, la Generalitat inclourà l’edifici del Bosc al seu pla de construccions de l’Infracat, i per tant, començarà la licitació i redacció de projecte i finalment, la seva execució. L’Ajuntament de Rubí aportarà el 10% del total de l’obra, la qual cosa posarà l’Escola El Bosc com a prioritat davant d’altres centres d’altres municipis. Aviat es farà la signatura del conveni, però el camí ja està iniciat i comencem el compte enrere per tenir una nova escola a la ciutat, tot i que amb un projecte ja consolidat i reconegut. És el que es mereix la comunitat educativa del Bosc i la ciutat de Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa