Èxit de la iniciativa No Limits, que ha coronat diversos volcans del desert d’Atacama a Xile
Esports | 13 de març de 2020

REDACCIÓ
Juan José Cordo i Chemo Burruezo, de l’entitat rubinenca No Limits contra el càncer infantil, van tancar amb èxit a finals de febrer la primera fase d’aclimatació del projecte ‘Everest 2021’, coronant amb Sergi Mingote el cim Penyes Blanques, de 6.045 m d’altitud, que es troba en el desert d’Atacama (Xile), la zona on estan els volcans més alts del món.

El volcà Penyes Blanques ha estat l’última de les cinc ascensions plantejades durant aproximadament els vuit dies que ha durat la seva fase d’aclimatació en el desert d’Atacama, entre els 3.345 m de La Laguna Santa Rosa i els 6.891 m del volcà Ojos del Salado.

La fase d’aclimatació és de vital importància per a adaptar-se a l’anomenat “mal d’altura”, produït per la falta d’oxigen en aquestes altituds extremes. Els objectius que s’han aconseguit han servit de preparació per al primer vuit mil al qual s’enfrontarà Juan José Cordo: el Gasherbrum I (Pakistan), al juliol, i que serà l’entrenament previ per a arribar al cim de l’Everest el maig del 2021. Tot plegat té com a objectiu recaptar diners per a la lluita contra el càncer infantil.

Els rubinencs han agraït a Sergi Mingote l’oportunitat que ha ofert a No Limits de poder realitzar el projecte ‘Everest 2021’, acompanyant-lo en el seu repte 14x8000, on Mingote pretén aconseguir el rècord Guinness d’ascendir els 14 vuit mil més alts del món en mil dies sense utilitzar oxigen artificial.
Juan José Cordo i Chemo Burruezo, al cim. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
El servei de neteja i recollida de residus farà vaga indefinida a partir del 20 de desembre
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències