Les grans empreses locals prenen mesures per reduir el risc de contagi
Actualitat | 18 de març de 2020

REDACCIÓ
Les empreses locals han hagut de prendre mesures extraordinàries per reduir el risc de contagi del coronavirus. Les companyies més grans són també les que tenen més risc de propagar la malaltia i per aquest motiu han hagut d’extremar molt les precaucions.

L’empresa amb més treballadors de la ciutat, B Braun, ha reforçat les mesures de protecció, desinfecció i higiene en els centres de treball. Ha implementat mesures perquè tothom que pugui treballi des de casa i ha modificat els horaris dels torns per evitar el creuament de treballadors i permetre una major neteja i desinfecció de les zones comunes. A més, la multinacional alemanya, que es dedica a la fabricació de material sanitari, ha limitat les visites i les reunions amb personal extern.

Per la seva banda, Continental, una altra de les grans fàbriques de la ciutat que produeix components per automòbils, ha cancel·lat tots els viatges i ha reduït el màxim nombre de persones que han d’estar a la planta. La direcció de l’empresa diu que tots els treballadors tenen guants i alcohol desinfectant i s’han pres mesures de desinfecció en totes les àrees, permetent que els treballadors acabin abans per permetre la neteja. Tot i això, ahir la plantilla de Continental, formada per 760 treballadors que estan immersos en un procés de reindustrialització, va decidir aturar la producció, perquè considera que no s’està garantint la salut laboral dels treballadors.

Pel que fa a DSV, una empresa de transport i logística que dona feina a prop de mig miler de persones, aproximadament un 80% de la plantilla que fa tasques d’oficina està fent la feina des de casa, mentre que als magatzems, com a la resta de grans empreses, s’han canviat els horaris dels torns per permetre la neteja de les zones comunes. A més, s’ha prohibit l’ús de l’ascensor i els conductors dels camions que arriben a l’empresa, no baixen del vehicle.
B Braun és l'empresa que té més treballadors de la ciutat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La residència d’avis Amanecer té un cas positiu de coronavirus i vuit sospites
Mor per coronavirus Sebastià Colomer, fundador de Rubí Solidari i l’Obrador Coral i exregidor de l’Ajuntament
L’Hospital General de Catalunya ja està sota el control del Servei Català de la Salut
Mireia Carrasco, infermera rubinenca: “Sento una impotència molt gran perquè la gent no és conscient del que està passant”
Iniciativa dels comerços rubinencs per potenciar el comerç a domicili durant el confinament
La plantilla de Continental es nega a treballar pel risc de contagi