Un professor de l’Escola de Música Pere Burés dona positiu en coronavirus
Actualitat | 20 de març de 2020

MARTA CABRERA
El primer cas de coronavirus conegut a Rubí és el d’un treballador de l’Escola de Música Municipal Pere Burés, que està hospitalitzat. Es tracta del primer cas que es fa públic d’un rubinenc amb COVID-19, ja que el Servei Català de la Salut no ofereix les dades de persones infectades per territori. Tot i això, aquest mitjà ha pogut confirmar quatre positius entre ciutadans rubinencs.

Segons ha pogut saber Diari de Rubí, l’Ajuntament va comunicar la setmana passada a tots els alumnes d’aquest professor el positiu en coronavirus, però els professors de l’Escola de Música no en van tenir coneixement per part de l’administració local fins aquest dimecres.

D’altra banda, sembla que la resta d’alumnes de l’escola no han estat informats, així com tampoc la resta de persones que treballen a l’edifici de l’Escardívol, on està ubicada l’Escola de Música, l’Escola d’Art i Disseny i Ràdio Rubí.

L’Ajuntament de Rubí no ha confirmat ni desmentit el positiu en coronavirus del treballador municipal i s’ha limitat a recordar que, en cas de detectar un cas positiu de coronavirus, posa en marxa un protocol que inclou donar una informació proporcionada per no crear alarma entre la ciutadania i informar a les persones que hagin tingut contacte directe amb el treballador per evitar la proliferació del virus. El protocol també estableix una neteja exhaustiva de totes les superfícies que haguessin pogut estar en contacte amb la persona infectada.

L’Escola de Música està tancada des de divendres passat, igual que l’Escola d’Art i Disseny i la resta de centres educatius de la ciutat després que es decretés el confinament de la població.

QUÈ FER SI TINC SÍMPTOMES?
Si tens símptomes que poden ser compatibles amb COVID-19 (febre, tos, dolor muscular o dificultat respiratòria) has de quedar-te a casa i contactar amb el 061 o bé descarregar-te l’aplicació STOP COVID19 CAT, a través de la qual pots informar sobre el teu estat de salut.
L'edifici de l'Escardívol acull l'Escola de Música, l'Escola d'Art i Disseny i els estudis de Ràdio Rubí. / Ajuntament-Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats