El Servei d’Atenció Domiciliària atén més de 600 persones dependents aquests dies
Actualitat | 20 de març de 2020

REDACCIÓ
El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) continua atenent les persones dependents de la ciutat durant l’epidèmia de coronavirus. Un total de 637 persones que tenen mancances en l’autonomia i que necessiten d’ajuda de cuidadors estan sent atesos des d’aquest servei per cobrir les seves necessitats bàsiques. El SAD disposava de 771 persones usuàries abans de l’epidèmia, però 134 s’han donat de baixa de forma voluntària.
El servei ha hagut de tancar els seus centres de dia i per això en dos casos s’ha hagut d’ampliar l’atenció domiciliària, ja que es prestava a les persones afectades per compensar la suspensió d’aquest recurs, mentre que en un tercer cas s’ha buscat una solució alternativa.

Suara Cooperativa, l’empresa que gestiona el SAD, té destinats 95 professionals a la prestació del Servei d’Atenció a la Persona i del Servei de Neteja i Manteniment de la Llar. L’empresa està aplicant tots els protocols de protecció a les persones usaries i als propis treballadors. Això inclou guants, mascaretes i gel desinfectant, a banda de bates addicionals en aquells casos en què és necessària una major protecció.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona ha reforçat el Servei Local de Teleassistència i l’ha ampliat a totes les persones majors de 65 anys que es puguin trobar en situació de vulnerabilitat, aïllament o qualsevol tipus de risc.

Els Serveis Socials de Rubí seran els encarregats de valorar quines persones necessiten beneficiar-se d’aquest servei ampliat, totalment gratuït, al qual s’accedirà mitjançant el telèfon -fixe o mòbil- i d’una línia 900. Mentre duri la situació d’emergència, s’utilitzarà aquesta línia per donar d’alta al servei aquelles persones que es troben actualment en llista d’espera, evitant les visites a domicili i agilitzant el tràmit.
El SAD és un servei per a les persones dependents. / Suara Cooperativa
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats