La residència d’avis Amanecer té un cas positiu de coronavirus i vuit sospites
La residència El Cel de Rubí també té un cas positiu de coronavirus
Actualitat | 23 de març de 2020

MARTA CABRERA
La residència Amanecer està ubicada al carrer Sant Jaume
La residència d’avis Amanecer ha detectat un cas positiu de coronavirus al centre i té vuit persones més amb símptomes que podrien ser compatibles amb la COVID-19, segons ha explicat Lina Arranz, directora del centre: “El diumenge al matí ens van comunicar que una usuària que havíem derivat a l’hospital el dissabte havia donat positiu i durant el cap de setmana vuit persones més van començar a tenir símptomes”.

De seguida, la residència va activar el protocol i va avisar al Departament de Salut, però les vuit persones sospitoses encara no s’han pogut fer el test per determinar si estan infectades amb coronavirus o no. Serà demà quan personal del Consorci Sanitari de Terrassa es desplaci a la residència per fer els tests als possibles infectats. A més, la residència té quatre treballadors de baixa que tenien símptomes compatibles amb COVID-19. De moment, els vuit sospitosos estan sent atesos per personal de la residència amb paracetamol, ja que tenen febrícula i tos.

Arranz explica també que tenen poc material de protecció, tot i que han rebut donacions de guants i de mascaretes de l’empresa Robin Hat. Avui mateix, la directora del centre geriàtric anirà a buscar una donació de mascaretes quirúrgiques a una clínica dental: “Tenim material, però és escàs i no el podem canviar totes les vegades que hauríem de fer-ho. Hem demanat més i estem esperant a veure si arriba per part de la Generalitat o de l’estat”. També ha explicat que la residència està en contacte en tot moment amb les famílies a través del correu electrònic per informar-los de la situació.

Totes les residències de gent gran estan tancades i aïllades des de la setmana passada per tal de prevenir contagis, ja que es tracta d’un grup d’edat amb molt de risc si s’infecten amb coronavirus.

El govern central ha anunciat que enviarà equips de protecció a les residències per tal que les persones que hi treballen i els usuaris estiguin el més protegits possibles per minimitzar el risc de contagi del virus.

UN ALTRE POSITIU A LA RESIDÈNCIA EL CEL
Pel que fa a la resta de residències de la ciutat, Ràdio Rubí ha informat d’un cas de positiu de coronavirus a la residència El Cel de Rubí, situada a l’avinguda de l’Estatut. Segons ha explicat la direcció del centre, la persona es troba bé, no té febre i està aïllada. Va començar a tenir símptomes el diumenge i aquest dimarts ha sortit el test positiu. També ha explicat que, de moment, no hi ha cap altre usuari amb símptomes de COVID-19.

Pel que fa a la residència Conxita Valls, situada a Sant Muç, tenen diverses persones amb símptomes aïllades i els Serveis d’Emergències Mèdiques s’han endut quatre residents més en centres hospitalaris, però desconeixen si estan afectats o no per coronavirus, ja que no se’ls ha fet el test encara.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats