L’AUP considera prioritari enfortir la xarxa ciutadana per ajudar la gent
Actualitat | 24 de març de 2020

REDACCIÓ
La regidora de l'AUP, Betlem Cañizar, en una foto d'arxiu.
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) creu que ara és el moment “d’enfortir la xarxa ciutadana, perquè seran setmanes dures, encara estem en fase de pujada del contagi i cal fer el possible per ajudar a la supervivència i la vida de la gent”, ha explicat Betlem Cañizar, la portaveu de l’AUP, en una roda de premsa telemàtica.

Cañizar també ha fet una crida a la consciència col·lectiva i a respectar el confinament i considera que “aquesta crisi sanitària és conseqüència d’un sistema econòmic que ha destruït entorns naturals i ha fet que un virus que ja existia passi als humans”. També critica les retallades en salut que s’han fet durant els darrers anys, especialment des de la darrera crisi econòmica.

La regidora creu que el que ara toca és “fomentar les empreses locals i de proximitat, que tinguin condicions laborals dignes i que l’economia no es carregui el medi ambient”. També creu que, tot i la situació de desbordament que estan patint tots els ajuntaments, és necessari pensar a mitjà i llarg termini per “recuperar el comerç, el teixit empresarial, la vida quotidiana i les xarxes ciutadanes en la mesura del possible”.

Per últim, creu que des de les administracions públiques també s’haurien de donar “missatges tranquil·litzadors, però reals per sostenir la crisi emocional i no posar militars ni policies davant de la pantalla”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos