Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General
Actualitat | 1 d'abril de 2020

REDACCIÓ
L’Hotel Rubí Barcelona s’està habilitant per acollir pacients lleus de COVID-19 que ja no necessiten estan ingressats en un centre hospitalari, segons ha dit l'Ajuntament de Sant Cugat en el seu perfil de Twitter. Es tracta de persones donades d’alta de l’Hospital General de Catalunya que no poden fer bé l’aïllament a casa, ja sigui perquè no tenen prou espai o perquè conviuen amb persones que tenen factors de risc.

L'Ajuntament de Sant Cugat també ha explicat que l’Hotel Park Sedó, també a Rubí, acollirà sanitaris, que o bé tenen dificultats de mobilitat o bé han d’aïllar-se de les seves famílies perquè conviuen amb persones amb factors de risc. El QGatHotel ja acull des de dilluns una trentena de sanitaris de l’Hospital General.

D’altra banda, fa dies que s’està habilitant la pista coberta d’atletisme de Sabadell per tal que funcioni com un hospital temporal amb més de 200 llits. Es tracta d’una instal·lació que servirà per donar cobertura a tota la comarca, segons va informar la consellera de Salut, Alba Vergés.

La pista d’atletisme acollirà 214 llits de pacients que necessiten atenció mèdica de l'Hospital Parc Taulí, un fet que permetrà alliberar recursos i destinar-los a cures més intensives. Està previst augmentar en 223 llits més les unitats de crítics i semicrítics del centre hospitalari de Sabadell.

Personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), de Metges sense Fronteres, del Departament de Salut i l'exèrcit ja estan treballant perquè pugui estar a punt a partir de la setmana vinent.

Recordem, d’altra banda, que la setmana passada els ajuntaments de Rubí, Terrassa i Castellbisbal van sol·licitar la instal·lació de dos equipaments sanitaris d'emergència a la zona: un hospital de campanya al pavelló de Can Jofresa de Terrassa i un centre d'emergència sanitària al pavelló poliesportiu de La Llana de Rubí.
L'Hotel Rubí Barcelona acollirà pacients malalts de COVID-19.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats