L'Ajuntament prepara un fons per comerços, autònoms i pimes de 250.000 euros
També té previst destinar 300.000 euros a un pla de dinamització de l'activitat econòmica
Actualitat | 1 d'abril de 2020

REDACCIÓ
L'Ajuntament de Rubí està preparant un paquet de mesures destinades a pal·liar l'afectació econòmica derivada de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, unes mesures que suposarien una inversió de més de mig milió d'euros. Molts comerços, petites empreses i autònoms fa ja molts dies que no poden facturar i no saben fins quan durarà aquesta situació.

Com a resposta a les dificultats econòmiques d'aquests col·lectius, l'Ajuntament treballa per crear un fons d'ajuda per autònoms, comerços i pimes de 250.000 euros que vehiculi ajuts per als qui hagin vist minvada la seva activitat econòmica per l'estat d'alarma. També està previst un pla de dinamització de l'activitat econòmica de 300.000 euros, que es podria posar en marxa un cop finalitzat l'estat d'alarma per incentivar la demanda interna de les empreses i comerços locals.

Altres mesures que el consistori està estudiant són adaptar l'actual línia de subvencions de millora comercial a les necessitats dels comerços derivades de l'actual situació i obrir una línia de vals de compra per incentivar les compres als comerços i serveis. D'altra banda, també es treballa per impulsar una campanya de promoció del comerç i de suport al comerç al domicili, així com per intensificar els esforços per pagar factures pendents a proveïdors. Per últim, el consistori vol elaborar un pla de contractació que activi l'economia local adreçat a autònoms i pimes un cop s'aixequi l'alarma, a través de contractes menors.

Més mesures de fiscalitat
Fa uns dies el consistori ja va anunciar una pròrroga dels impostos i les taxes municipals i ara ha explicat que també farà compensacions de la taxa de residus comercials, sobre l'impost de vehicles de tracció mecànica i en les taxes del mercadal, del Mercat i les terrasses. Aquestes darreres mesures suposen una despesa de 47.000 euros.

Per últim, el consistori afirma que està treballant perquè cap empleat de les empreses adjudicatàries que presten serveis a l'Ajuntament perdi la feina.
Els comerços fa gairebé tres setmanes que estan tancats.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats