La Mútua de Terrassa fa un llibre amb les cartes d'afecte per a professionals i pacients que han rebut
Actualitat | 2 d'abril de 2020

REDACCIÓ
L'Hospital Universitari Mútua de Terrassa va començar a rebre de forma espontània el 16 de març algunes mostres d'agraïment en forma de cartes o dibuixos infantils. Aquest gest es va produir en paral·lel a diversos hospitals i al llarg de la setmana va anar agafant embranzida fins al punt de convertir-se en una iniciativa solidària d'arreu.

Durant aquestes dues setmanes, Mútua ha aplegat al voltant de dos-cents agraïments dirigits als professionals així com mostres de força i d'esperança dirigides als pacients que, malauradament, es troben ingressats a l'hospital. Per tal de poder-los fer arribar a tots ells, el centre ha decidit editar un llibre amb els primers missatges que van arribar: més d'una quarantena de cartes i prop d'una vintena de contes, respectant, en la mesura del possible, tant l'idioma com el contingut i la forma en què van ser enviats.

El material recollit prové tant de persones de l'entorn de Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona o Sant Quirze del Vallès, com d'indrets més llunyans com Igualada o fins i tot Menorca, Burgos o Madrid.

A més, també s'hi inclouen una sèrie de mandales que pertanyen a una història molt entranyable: la d'una senyora de 88 anys veïna de Mútua de Terrassa que cada dia envia una mandala pintada i dirigida "a les persones de l'hospital que ho passen malament". Tal com comenta la seva filla, "als seus 88 anys així se sent útil".

El recull circula des d'ahir per les diverses plantes de l'HUMT per tal que puguin fullejar-lo tant professionals com pacients. La idea és donar continuïtat a la iniciativa i seguir aplegant totes les mostres rebudes en properes edicions.

Link al llibre:

https://www.mutuaterrassa.com/uploads/20200330/Agraiment_cartes_dibuixos_professionals_pacients.0.PDF
L'Hospital Mútua de Terrassa és un dels dos centres hospitalaris de referència pels rubinencs. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats