L'atur ha augmentat a Rubí en prop d'un miler de persones des de l'inici de la crisi
Economia | 6 de maig de 2020

REDACCIÓ
Les dades de l’atur del mes d’abril indiquen que a la ciutat hi ha més de 600 nous aturats, unes xifres negatives que, sumades a les del mes de març, suposa que des que va començar la crisi hi ha prop d'un miler de persones que han perdut la feina. En aquest darrer mes, concretament, 624 rubinencs s'han inscrit a la llista d'atur, segons les dades de la Generalitat de Catalunya. Això vol dir que a la ciutat hi ha 5.691 persones aturades.

Pel que fa a les afiliacions a la Seguretat Social, durant el març van disminuir un 2,5% i ara mateix hi ha 24.710 persones afiliades, de les quals 4.240 són treballadors autònoms, segons dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Pel que fa a la taxa d’atur registrada del mes de març, Rubí té la més elevada respecte a les grans ciutats de la comarca, amb un valor de 13,7%, fins i tot per sobre de Terrassa, que té un 13,2%. Sabadell té una taxa de parats del 12,8%, Cerdanyola del 9,9% i Sant Cugat del 6,8%. Pel que fa als nombres absoluts, Terrassa és la ciutat que ha perdut més llocs de feina, 1.788, per davant de Sabadell, 1.583.

Al Vallès Occidental hi ha gairebé 90.000 treballadors afectats per un ERTO
A banda de les persones que han perdut la seva feina, hi ha molts treballadors que estan en una situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i que com a tal no figuren a les llistes de l’atur, però no estan treballant i estan cobrant una prestació d’atur. Al Vallès Occidental hi ha 90.168 treballadors que estan en aquesta situació després que 10.277 empreses hagin sol·licitat un ERTO. D’aquestes, 9.403 ho han fet per causes de força major i 874 per altres motius.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats