L'Ajuntament celebrarà un Ple ordinari virtual aquest dijous amb la rebaixa de sous com a tema destacat
Política | 6 de maig de 2020

REDACCIÓ
L'Ajuntament de Rubí celebrarà aquest dijous a les 17 hores un Ple ordinari per tractar qüestions generals de la ciutat després que la setmana passada el plenari ja va discutir sobre l'estat de la ciutat en relació al coronavirus. En aquest ple, que entre altres coses donarà compte de totes les accions que el govern ha hagut de fer d'emergència durant les darreres mesures, els grups de l'oposició presentaran diverses mocions.

Entre elles, una moció de l'Alternativa d'Unitat Popular que ha estat consensuada amb Esquerra Republicana de Catalunya, Ciutadans i Veïns per Rubí per tal de revisar el cartipàs municipal i rebaixar els salaris de tots els càrrecs electes, així com els dels assessors de govern i dels grups municipals. A més, el text també demana retallar un 50% les despeses en representació institucional i protocol entre el 2020 i el 2023. Tots els diners que s'aconsegueixin estalviant en aquestes dues partides, s'haurien de destinar a mesures del pla de xoc social, segons la proposta feta per l'oposició.

L'AUP també presentarà una altra moció per tal de demanar al govern de l'estat espanyol que permeti als ajuntaments destinar el romanent del pressupost del 2019 en inversions destinades a combatre la crisi econòmica. Segons les diverses lleis vigents actuals, els consistoris han de destinar tot el superàvit del pressupost al pagament del deute a les entitats financeres.

Pel que fa a Esquerra Republicana, presentarà una moció per tal de parlar sobre les presumptes irregularitats fetes per la monarquia espanyola, mentre que Ciutadans presentarà una moció en suport als col·lectius que han estat treballant per combatre la crisi contra el coronavirus.

El Ple tornarà a ser virtual i els regidors es comunicaran a través de videoconferència. L'emissió es podrà seguir en streaming des del web de Ràdio Rubí.
El Ple tornarà a ser per videoconferència.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports