L’AUP demana al govern que talli el trànsit a alguns carrers els caps de setmana per complir la distància de seguretat
Política | 7 de maig de 2020

REDACCIÓ
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha proposat a l’Ajuntament de Rubí tallar el trànsit a diversos carrers de la ciutat per tal de poder garantir l’acompliment de la distància de seguretat i evitar contagis de coronavirus. Aquesta mesura es faria efectiva durant els caps de setmana i els dies festius, quan la gent surt més al carrer.

La formació política considera que hi ha trams de Rubí on és molt difícil combinar la distància social amb la mobilitat dels vianants. Així, partint de les dades del Pla de Mobilitat Urbana, l’Alternativa consideren que s’hauria d’implementar immediatament el tall del trànsit en els eixos Prat de la Riba-carretera de Sabadell i Plana de Can Bertran-Nostra Senyora de Lourdes, a més del carrer Cervantes fins al carrer Cal Gerrer. També proposen deixar un sol sentit de circulació al pont del carrer Cadmo i paralitzar l’actuació al pont del carrer Sant Joan i obrir el pas als vianants. A més, també proposen el tancament del passeig de La Llana pel desenvolupament de les activitats físiques rodades.

Si aquestes actuacions tenen una resposta positiva, l’AUP creu que es podrien afegir altres talls, com ara al passeig de Les Torres, al passeig de la Riera o al tram de baixada de l’avinguda Castellbisbal.

Des de l’AUP consideren que aquestes mesures són urgents, però que també poden servir per obrir una reflexió i un debat més enllà de la crisi sanitària sobre la salut de les persones i l’emergència climàtica, accelerant un model de mobilitat més sostenible.
Proposta de l'AUP.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports