El Voluntariat per la Llengua demana voluntaris per seguir amb el programa de forma virtual
Actualitat | 15 de maig de 2020

REDACCIÓ
El Voluntariat per la Llengua que impulsa el Consorci de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí a través del Servei Local de Català continua la seva activitat a través de les videoconferències. Les parelles lingüístiques estan mantenint les seves trobades a través de diverses plataformes de videoconferència, unes trobades en què un voluntari ajuda a una persona aprenent a adquirir més competència lingüística en l’expressió oral del català.

La modalitat del Voluntariat per la Llengua virtual ha rebut un augment de persones inscrites aprenents i per aquest motiu demana voluntaris que sàpiguen parlar català i vulguin dedicar una hora setmanal a ajudar a un aprenent. A més d’ajudar una persona a perdre la por i la vergonya de parlar un nou idioma, és una oportunitat de conèixer persones d’arreu del món i les seves cultures i constitueix una eina de coneixement mutu, cohesió social, solidaritat i enriquiment personal.

Les persones interessades a participar poden entrar al portal vxl.cat i emplenar la fitxa d’inscripció, seleccionant la preferència ‘Virtual’ i especificant la disponibilitat horària. En pocs dies, els inscrits rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per iniciar les trobades virtuals amb la parella lingüística assignada. Per més informació, es pot enviar un correu electrònic a vxl.rubi@cpnl.cat o un missatge de WhatsApp al 637 368 638.

Des del seu inici l’any 2003, aquest programa ha format més de 140.000 parelles lingüístiques amb participants que viuen a Catalunya i arreu del món.
El programa continua endavant a través de videoconferències
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa