L'Ajuntament de Rubí reparteix àpats a domicili a més d'una seixantena de persones
Actualitat | 15 de maig de 2020

REDACCIÓ
Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Rubí han posat en marxa el projecte 'Àpats a domicili', un servei que garanteix a les persones beneficiàries un àpat diari, equilibrat i saludable amb les adequades condicions de qualitat i higiene, per tal que tinguin cobertes les necessitats nutricionals i puguin romandre a casa i evitar contagis de coronavirus.

El projecte s'adreça a persones majors de 65 anys o adultes amb discapacitat en situació de risc per covid-19, que viuen soles o amb una altra persona gran i que no disposen de suport familiar o aquest és insuficient. Des que es va iniciar el confinament s'han lliurat 1.605 àpats a un total de 65 persones que resideixen en 58 domicilis diferents. En general, es tracta de dinars de migdia que es distribueixen en 58 domicilis diferents i es distribueixen de dilluns a diumenges al migdia, tot i que en casos de gran necessitat també es reparteix sopar.

El consistori ha contractat d'urgència l'empresa rubinenca Campos Estela perquè proveeixi el menjar, aprofitant que ha hagut de reorientar els seus serveis pel tancament dels centres educatius. Els àpats que es distribueix tenen un preu de 7 euros que inclou el repartiment a domicili. El cost d'aquesta acció fins el dia d'avui ha suposat 11.825 euros per a l'Ajuntament: "La iniciativa ens està permetent donar resposta a una necessitat bàsica alhora que evitem que persones més vulnerables s'exposin a contagis", ha explicat Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí.
L'àpat es reparteix entre la gent gran i adults amb discapacitat. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Forçats a marxar
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats