Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Actualitat | 18 de maig de 2020

REDACCIÓ
La ciutat de Rubí, igual que la resta d’àrea metropolitana de Barcelona, passa a partir d’aquest dilluns en una fase intermèdia del desconfinament entre la fase 0 i la 1, una fase no prevista inicialment que s’ha anomenat fase 0,5. En aquesta nova fase es permeten algunes activitats més en relació a la fase 0, però es mantenen la majoria de restriccions que hi havia fins ara.

La principal novetat es que el petit comerç pot obrir sense necessitat de cita prèvia, sempre i quan es guardin les distàncies de seguretat. També poden obrir les biblioteques, però només per al servei de préstec, així com els museus, a un terç del seu aforament. Tot i això, la Biblioteca de Rubí no obrirà. Els llocs de culte podran obrir, també amb un aforament màxim d’un terç. Pel que fa a funerals i vetlles, està permesa l’assistència d’un màxim de 10 persones en espais tancats i de 15 en espais oberts. Els centres educatius poden obrir per fer tasques de desinfecció i administratives.

En canvi, en aquesta nova fase, que pot durar entre una i dues setmanes, no es poden fer encara visites ni trobades amb familiars ni amics. Continuen les mateixes franges horàries per passejar i fer esport i els bars i restaurants només poden fer menjar per emportar. Els gimnasos i els centres esportius continuaran tancats, a excepció del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.
La principal novetat és l'obertura del petit comerç sense cita prèvia. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments