Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Actualitat | 19 de maig de 2020

REDACCIÓ
Durant el ramadà, estan repartint menjar cuinat entre les famílies.
Cinc joves rubinencs van iniciar el 15 de març una campanya de recollida de diners per tal de donar suport econòmic a aquelles persones que estan en situació irregular, que no poden treballar o que no cobren cap mena de prestació. A través d’un grup de WhatsApp que es diu Solidarios Rubí, els joves han aconseguit reunir 12.500 euros, la majoria lliurats per famílies de la comunitat marroquina de Rubí i que ja han arribat a 95 rubinencs: “És una iniciativa orientada als rubinencs que no tenen papers, alguns dels quals alguns no estan empadronats, famílies i joves que pel confinament no poden treballar i que no tenen cap alternativa per seguir endavant”, ha explicat Amine Zarghil, un dels joves impulsors de la iniciativa solidària.

A més, durant aquest mes del ramadà, que es va iniciar el 24 de març i acabarà aquest diumenge, el grup ha repartit cada dia menjar cuinat a domicili a les mateixes famílies, donat que la majoria de beneficiaris són musulmans. Aquests àpats serveixen per trencar el dejú imposat durant el dia i suposa l’únic àpat consistent que realitzen al dia.

El grup de joves impulsors d’aquesta campanya solidària està especialment agraït a les carnisseries Martil, Mofadel, la Pau i Bouafar, a més dels establiments Proyecto de Vida, Tayibat Mazine, el restaurant Manhattan, Golden Class Shop, Safari Car i ASAV-Rubí, a més de tots els ciutadans que participen en la campanya i en especial a Anisa, la cuinera que prepara el menja de forma altruïsta cada dia.

Un cop finalitzi el ramadà, iniciaran una nova campanya de recaptació econòmica per tal de seguir donant suport a aquestes famílies. Per tal de fer donacions o demanar informació, es pot trucar o enviar un missatge de WhatsApp als números de telèfon 632321256 i 631284625.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments