Veïns per Rubí demana bonificacions per als comerciants i construir habitatge públic de lloguer
Política | 19 de maig de 2020

REDACCIÓ
Veïns per Rubí (VR) ha fet arribar al govern i als altres grups de l’oposició les seves propostes per tal de consensuar un document que rubriqui un gran pacte de ciutat per encarar els propers anys de gestió de les polítiques públiques a Rubí. VR considera en un comunicat que és “imprescindible la col·laboració entre agents polítics, econòmics i socials, per tal d’arribar a un gran acord de ciutat”.

Per aquest motiu, ha posat sobre la taula diverses propostes, entre les quals hi ha diverses en matèria fiscal. Veïns per Rubí creu que cal bonificar el 100% de la taxa que paguen els bars i restaurants per les terrasses fins que no puguin fer servir el 100% de l’espai, així com la taxa d’escombraries en funció del percentatge d’aforament que puguin utilitzar respecte del total i també en funció del temps que el comerç estigui tancat. També proposen bonificacions de l’IBI per implantació de noves activitats econòmiques o espais en desús i impulsar una campanya informativa sobre els nous terminis de pagament de les taxes i els impostos.

Pel que fa a l’habitatge, considera que és necessari impulsar modificacions en el planejament urbanístic per permetre la construcció de nous habitatges protegits municipals per a lloguer, així com també per impulsar noves activitats econòmiques i agilitzar el tràmit de les llicències. A més, creu que s’hauria de planificar una xarxa de carrils bici a tota la ciutat que connecti equipaments i serveis clau amb espais naturals i urbanitzacions a través d’eixos principals.

A les urbanitzacions, la formació proposa un Pla de dinamització en àmbits econòmics i comercials, però també d’equipaments i culturals, i pel nucli urbà defensa un Pla de verd urbà per augmentar el volum de verd, relacionat estretament amb el canvi climàtic.
Membres de Veïns per Rubí, en una imatge d'arxiu.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa