El Rubí Brilla busca 10 comunitats de veďns per fer una prova pilot sobre estalvi energčtic
Economia | 19 de maig de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Brilla, busca 10 comunitats de veďns que vulguin participar en la prova pilot ‘Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia’. El projecte té com a finalitat establir un mčtode de treball per promoure l’estalvi, l’eficičncia energčtica i les energies renovables a les comunitats de veďns rubinenques.

La iniciativa preveu aconseguir comunitats sostenibles, que estalviďn energia, emissions de CO2 i diners; millorar el confort i la qualitat de vida de les persones que viuen als edificis que hi participin; empoderar energčticament els seus propietaris; incrementar el valor patrimonial dels immobles; augmentar les possibilitats de venda o lloguer dels habitatges i allargar la vida útil dels edificis participants.

El projecte tindrŕ quatre fases, una de diagnosi i simulació, una de cerca de pressupostos, una de subvencions i finançament i una d’execució. L’estalvi aconseguit durant el projecte servirŕ per cobrir el cost de la inversió durant els anys que duri el finançament i aquest mateix estalvi resultarŕ net per a la comunitat quan el període de finançament finalitzi i la inversió quedi coberta: “Acostumem a oblidar que, a part de la factura que ens arriba al domicili, paguem la factura elčctrica de la comunitat de veďns”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecolňgica i Benestar Animal, Andrés Medrano, que creu que aquest projecte “ajudarŕ a la butxaca i al medi ambient”.

Més enllŕ de la realització de la prova pilot, l’Ajuntament ofereix una bonificació del 50% de l’IBI per a la implementació d’un sistema d’autoconsum. D’altra banda, hi ha prevista una nova convocatňria PAREER, una subvenció destinada a accions de rehabilitació energčtica. A més, l’Institut Catalŕ de Finances, juntament amb l’Agčncia d’Habitatge de Catalunya, ha obert una línia de finançament per a projectes de rehabilitació destinada exclusivament a les comunitats de propietaris.

El 27 de maig a les 18 h tindrŕ lloc una sessió informativa virtual a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Per participar-hi, és necessari inscriure-s’hi de forma prčvia a través d’aquest formulari.
Les comunitats de veďns poden participar en la prova pilot. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidŕria per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos