El Rubí Brilla busca 10 comunitats de veïns per fer una prova pilot sobre estalvi energètic
Economia | 19 de maig de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Brilla, busca 10 comunitats de veïns que vulguin participar en la prova pilot ‘Comunitats Rubí Brilla, estalvi, confort i energia’. El projecte té com a finalitat establir un mètode de treball per promoure l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables a les comunitats de veïns rubinenques.

La iniciativa preveu aconseguir comunitats sostenibles, que estalviïn energia, emissions de CO2 i diners; millorar el confort i la qualitat de vida de les persones que viuen als edificis que hi participin; empoderar energèticament els seus propietaris; incrementar el valor patrimonial dels immobles; augmentar les possibilitats de venda o lloguer dels habitatges i allargar la vida útil dels edificis participants.

El projecte tindrà quatre fases, una de diagnosi i simulació, una de cerca de pressupostos, una de subvencions i finançament i una d’execució. L’estalvi aconseguit durant el projecte servirà per cobrir el cost de la inversió durant els anys que duri el finançament i aquest mateix estalvi resultarà net per a la comunitat quan el període de finançament finalitzi i la inversió quedi coberta: “Acostumem a oblidar que, a part de la factura que ens arriba al domicili, paguem la factura elèctrica de la comunitat de veïns”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, que creu que aquest projecte “ajudarà a la butxaca i al medi ambient”.

Més enllà de la realització de la prova pilot, l’Ajuntament ofereix una bonificació del 50% de l’IBI per a la implementació d’un sistema d’autoconsum. D’altra banda, hi ha prevista una nova convocatòria PAREER, una subvenció destinada a accions de rehabilitació energètica. A més, l’Institut Català de Finances, juntament amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, ha obert una línia de finançament per a projectes de rehabilitació destinada exclusivament a les comunitats de propietaris.

El 27 de maig a les 18 h tindrà lloc una sessió informativa virtual a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. Per participar-hi, és necessari inscriure-s’hi de forma prèvia a través d’aquest formulari.
Les comunitats de veïns poden participar en la prova pilot. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa