El programa intergeneracional ‘Memòria Viva’ continua en marxa
Cultura | 20 de maig de 2020

REDACCIÓ
Miquel Raso explica la relació entre Rubí i el carbó en el primer audiovisual.
Les persones grans que participen al programa d’intercanvi generacional ‘Memòria Viva’ mantindran en marxa el projecte tot i el confinament a través de diversos vídeos. Els enregistraments es podran consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Rubí i a les xarxes socials municipals.

La proposta es desenvolupa des del Servei de Gent Gran Activa en col·laboració amb el Museu Municipal Castell i vol potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves del municipi i reduir la fragmentació social per edats i col·lectius diferenciats.

Diferents grups de gent gran que han viscut episodis vitals importants, com ara el franquisme, el protagonisme de les dones a la indústria o el procés migratori, comparteixen les seves experiències amb infants i joves del municipi. Cada dues setmanes es publicarà un audiovisual que es farà arribar als joves i infants i a la ciutadania en general sobre curiositat sobre el passat de Rubí i altres esdeveniments històrics. El primer enregistrament es pot visualitzar al Canal de Youtube de l’Ajuntament, tracta sobre el carbó a Rubí i va a càrrec de Miquel Raso. Els vídeos han estat enregistrats per la gent gran des de casa seva amb els seus propis mitjans tècnics.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre