El programa intergeneracional ‘Memòria Viva’ continua en marxa
Cultura | 20 de maig de 2020

REDACCIÓ
Miquel Raso explica la relació entre Rubí i el carbó en el primer audiovisual.
Les persones grans que participen al programa d’intercanvi generacional ‘Memòria Viva’ mantindran en marxa el projecte tot i el confinament a través de diversos vídeos. Els enregistraments es podran consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Rubí i a les xarxes socials municipals.

La proposta es desenvolupa des del Servei de Gent Gran Activa en col·laboració amb el Museu Municipal Castell i vol potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves del municipi i reduir la fragmentació social per edats i col·lectius diferenciats.

Diferents grups de gent gran que han viscut episodis vitals importants, com ara el franquisme, el protagonisme de les dones a la indústria o el procés migratori, comparteixen les seves experiències amb infants i joves del municipi. Cada dues setmanes es publicarà un audiovisual que es farà arribar als joves i infants i a la ciutadania en general sobre curiositat sobre el passat de Rubí i altres esdeveniments històrics. El primer enregistrament es pot visualitzar al Canal de Youtube de l’Ajuntament, tracta sobre el carbó a Rubí i va a càrrec de Miquel Raso. Els vídeos han estat enregistrats per la gent gran des de casa seva amb els seus propis mitjans tècnics.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos