Sorea impulsa un programa per controlar espècies invasores de flora a les instal·lacions de tractament de l’aigua
Actualitat | 22 de maig de 2020

REDACCIÓ
Coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Biològica, que se celebra aquest divendres, Sorea, l’empresa responsable de la gestió de l’aigua a diverses localitats catalanes, entre les quals hi ha Rubí, ha presentat el programa ‘BiObserva Stop-invasores’, amb l’objectiu de controlar les espècies invasores de flora a les instal·lacions de tractament de l’aigua.

El programa consisteix en el control de les espècies de flora exòtica invasora a les instal·lacions i tracta d’identificar, valorar el risc per a l’entorn i aplicar protocols d’erradicació i control d’aquestes espècies si suposen un risc ambiental. La informació es publicarà al web www.biobserva.com/stopinvasores per tal de contribuir a la sensibilització i al coneixement d’aquesta problemàtica ambiental. Les primeres que desenvoluparan aquest programa seran les depurades d’Olot i de Sant Joan de les Fonts, a la Garrotxa, però està previst que es desplegui durant aquest 2020 per la resta d’instal·lacions que té l’empresa a Catalunya, incloses les de Rubí.

Les plantes de tractament de l’aigua són instal·lacions que compten amb zones verdes en què es poden trobar espècies de flora de creixement ràpid amb gran capacitat de dispersió i invasió, sobretot en medis aquàtics: boscos de ribera, aiguamolls, cursos fluvials, basses temporals, etc. El programa de Sorea servirà per actuar davant la pèrdua de biodiversitat d’aquests escosistemes contribuint, d’aquesta forma, a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ja que la introducció d’espècies exòtiques invasores en el medi ambient és la segona causa mundial de pèrdua de la biodiversitat.
Depuradora de Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos