Sorea impulsa un programa per controlar espècies invasores de flora a les instal·lacions de tractament de l’aigua
Actualitat | 22 de maig de 2020

REDACCIÓ
Coincidint amb el Dia Internacional de la Diversitat Biològica, que se celebra aquest divendres, Sorea, l’empresa responsable de la gestió de l’aigua a diverses localitats catalanes, entre les quals hi ha Rubí, ha presentat el programa ‘BiObserva Stop-invasores’, amb l’objectiu de controlar les espècies invasores de flora a les instal·lacions de tractament de l’aigua.

El programa consisteix en el control de les espècies de flora exòtica invasora a les instal·lacions i tracta d’identificar, valorar el risc per a l’entorn i aplicar protocols d’erradicació i control d’aquestes espècies si suposen un risc ambiental. La informació es publicarà al web www.biobserva.com/stopinvasores per tal de contribuir a la sensibilització i al coneixement d’aquesta problemàtica ambiental. Les primeres que desenvoluparan aquest programa seran les depurades d’Olot i de Sant Joan de les Fonts, a la Garrotxa, però està previst que es desplegui durant aquest 2020 per la resta d’instal·lacions que té l’empresa a Catalunya, incloses les de Rubí.

Les plantes de tractament de l’aigua són instal·lacions que compten amb zones verdes en què es poden trobar espècies de flora de creixement ràpid amb gran capacitat de dispersió i invasió, sobretot en medis aquàtics: boscos de ribera, aiguamolls, cursos fluvials, basses temporals, etc. El programa de Sorea servirà per actuar davant la pèrdua de biodiversitat d’aquests escosistemes contribuint, d’aquesta forma, a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ja que la introducció d’espècies exòtiques invasores en el medi ambient és la segona causa mundial de pèrdua de la biodiversitat.
Depuradora de Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Rubí tallarà l’avinguda de l’Estatut diumenge per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible