El PP demana a l’Ajuntament que doni ajuts directes per als autònoms i les pimes
Política | 4 de juny de 2020

REDACCIÓ
El dirigent del PP, Juan José Giner.
El Partit Popular (PP) de Rubí considera insuficients les mesures que ha impulsat l’Ajuntament de Rubí fins ara per pal·liar la crisi econòmica derivada del coronavirus. Per aquest motiu, ha fet arribar al govern una proposta per tal d’ajudar de forma directa els autònoms i les pimes: “S’ha de crear una línia d’ajuts per rescatar els autònoms i les pimes que han vist reduïts els seus ingressos”, ha explicat Juan José Giner, secretari general del PP a Rubí, en una roda de premsa virtual.

Els ajuts tindrien com a requisit que els sol·licitants haguessin vist caiguda la seva facturació un 50% i que tinguin la seu fiscal a Rubí, a més es concedirien depenent dels treballadors que té contractats l’empresa. Així, els autònoms rebrien una prestació de 3.000 euros, mentre que les pimes rebrien 4.000 euros entre 1 i 7 treballadors, 5.000 euros entre 8 i 15 treballadors i 6.000 euros, entre 16 i 25 treballadors. “La intenció dels ajuts és amortir la crisi, que està sent molt dura per aquests sectors”, ha insistit Giner.
Aquesta és una de les més de trenta propostes que els populars tenen previst fer arribar al govern de la ciutat i que estan enfocades a minimitzar els efectes de la crisi econòmica.

El POUM, una oportunitat
D’altra banda, el secretari general del PP ha volgut valorar l’acord del Ple de maig per iniciar un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Per Giner, es tracta d’una “oportunitat per construir un projecte per la ciutat”, tot i que també ha criticat la gestió de l’Ajuntament pels “anys perduts” a l’hora d’actualitzar el projecte urbanístic de la ciutat, ja que feia pràcticament que el POUM en tràmit va ser suspès per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona.

A més, el dirigent popular assenyala que la crisi creada pel coronavirus ha fet “canviar la mentalitat dels ciutadans, que ara valoren més la ciutat i el seu entorn més pròxim” i que això pot ajudar a fer un nou document amb un “canvi de paradigma”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments