El PP demana a l’Ajuntament que doni ajuts directes per als autònoms i les pimes
Política | 4 de juny de 2020

REDACCIÓ
El dirigent del PP, Juan José Giner.
El Partit Popular (PP) de Rubí considera insuficients les mesures que ha impulsat l’Ajuntament de Rubí fins ara per pal·liar la crisi econòmica derivada del coronavirus. Per aquest motiu, ha fet arribar al govern una proposta per tal d’ajudar de forma directa els autònoms i les pimes: “S’ha de crear una línia d’ajuts per rescatar els autònoms i les pimes que han vist reduïts els seus ingressos”, ha explicat Juan José Giner, secretari general del PP a Rubí, en una roda de premsa virtual.

Els ajuts tindrien com a requisit que els sol·licitants haguessin vist caiguda la seva facturació un 50% i que tinguin la seu fiscal a Rubí, a més es concedirien depenent dels treballadors que té contractats l’empresa. Així, els autònoms rebrien una prestació de 3.000 euros, mentre que les pimes rebrien 4.000 euros entre 1 i 7 treballadors, 5.000 euros entre 8 i 15 treballadors i 6.000 euros, entre 16 i 25 treballadors. “La intenció dels ajuts és amortir la crisi, que està sent molt dura per aquests sectors”, ha insistit Giner.
Aquesta és una de les més de trenta propostes que els populars tenen previst fer arribar al govern de la ciutat i que estan enfocades a minimitzar els efectes de la crisi econòmica.

El POUM, una oportunitat
D’altra banda, el secretari general del PP ha volgut valorar l’acord del Ple de maig per iniciar un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Per Giner, es tracta d’una “oportunitat per construir un projecte per la ciutat”, tot i que també ha criticat la gestió de l’Ajuntament pels “anys perduts” a l’hora d’actualitzar el projecte urbanístic de la ciutat, ja que feia pràcticament que el POUM en tràmit va ser suspès per la Comissió d’Urbanisme de Barcelona.

A més, el dirigent popular assenyala que la crisi creada pel coronavirus ha fet “canviar la mentalitat dels ciutadans, que ara valoren més la ciutat i el seu entorn més pròxim” i que això pot ajudar a fer un nou document amb un “canvi de paradigma”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre