Rubí rep més de 300.000 euros per reactivar l’economia local
Economia | 11 de juny de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament rebrà més de 300.000 euros en subvencions de la Diputació de Barcelona en el marc del Catàleg de Serveis de l’ens supramunicipal. L’aportació econòmica de la Diputació finançarà projectes de l’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació per promoure la competitivitat de les empreses, fomentar el servei local d’ocupació i impulsar el comerç de proximitat.

La subvenció més elevada correspon als 180.000 euros destinats al Pla d’accions per impulsar el creixement econòmic de Rubí. Aquesta subvenció, per dos anys, respon a una acció supramunicipal de 360.000 euros compartida amb l’Ajuntament de Sant Cugat i l’import es divideix entre totes dues administracions. A Rubí, es destinarà a personal i projectes de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE). Per promoure l’arrelament de la cultura digital de les empreses de nova creació, l’OSE també rebrà 33.600 euros en dos anys per assessorar empreses creades des de gener de 2019 en temes d’implantació digital.

Per dinamitzar el mercat laboral local, Rubí Forma rebrà 48.750 euros que es destinaran al finançament del Taller de Recerca de Feina. A través d’aquest servei s’ofereixen recursos tècnics i materials perquè les persones en situació d’atur o que vulguin millorar la seva ocupació realitzin d’una forma organitzada i autònoma la seva recerca amb totes les eines necessàries. Les persones usuàries amb menys competències també reben acompanyament personalitzat.

L’ens supramunicipal també subvencionarà el projecte ‘Construint vies per l’ocupació’ amb 31.500,00 euros. La proposta és una actuació transversal que implica diferents serveis municipals i preveu col·laborar amb altres organitzacions públiques i el teixit empresarial local per identificar el potencial de les persones joves de la ciutat i connectar-les amb el món laboral, especialment, en l’àmbit del sector industrial.

El servei de Comerç es dotarà amb 2.219 euros per elaborar una guia de bones pràctiques al comerç local dirigida especialment als locals d’oci, restauració i comerç alimentari. La guia inclourà una sèrie de recomanacions i recordatoris de les principals normatives per millorar l’impacte de l’activitat econòmica a l’espai públic.

L’ens supramunicipal subvencionarà tres projectes més del servei de comerç: accions de dinamització comercial en conveni amb Comerç Rubí (5.000 euros), la modernització del sistema de repartiment dels tiquets i fraccions de descomptes del Mercat Municipal (1.116 euros) i la difusió de la Fira del Vi com a element d’interès turístic (1.050 euros).

El Catàleg de serveis 2020 de la Diputació de Barcelona destina recursos a garantir l’administració electrònica i la innovació tecnològica i a la gestió d’equipaments culturals, museus, arxius i biblioteques. Així mateix, potencia el suport a activitats i equipaments esportius, en matèria d’infraestructures i espais naturals, i reforça l’assistència per al foment del consum responsable, el turisme i el comerç.

La Diputació de Barcelona ha concedit 4.926 ajuts econòmics per un import total de 40.335.215,06 euros.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre