Una família de músics gitanos de Rubí vol publicar un disc de rumba en català
Cultura | 15 de juny de 2020

REDACCIÓ
Els Malla són una família de gitanos que viuen a Rubí, originaris del barri del Raval de Barcelona, del carrer de la Cera, i que porten tota la vida dedicada a la música. Alumnes i músics de Peret, el pare de la rumba catalana, després de molts anys dedicats a la professió han decidit fer un disc propi amb temes inèdits i en català. “He compost bastants temes i són en català, perquè nosaltres som catalans”, ha explicat Mero Malla, l’impulsor del projecte i el compositor de les cançons, que explica que hi ha molta més rumba més enllà de les clàssiques cançons de tota la vida i creu que la rumba catalana “necessita refrescar-se” amb temes nous. “Nosaltres sabem fer temes i crec que el món els ha de sentir. Tothom que els ha escoltat ens ha dit que són molt bons i això ens ha animat a fer-ho”, ha explicat il·lusionat el músic, que considera que ara mateix “no s’està fent rumba catalana”. El projecte consta de 10 cançons que tenen com a temes centrals l’humor, les coses quotidianes i la humanitat.

A més de Mero Malla, el grup el conformen el seu fill, Christian Malla, i el seu germà Jonathan Malla, baixista de Peret, que també tenen un grup anomenat ‘Rumba i Festa’, amb el qual fan actuacions de versions en celebracions i festes. També participaran en aquest projecte nou la cantant Susy Ferré, neboda de Peret, i el pianista Johny Salazar.

Per tal d’aconseguir publicar les cançons, han fet un Verkami, però segons ha explicat Mero Malla no els està funcionat massa bé perquè el circuit dels rumberos no els ha donat suport, entre altres motius perquè el disc és en català. Tot i això, Mero Malla ha dit que el projecte es publicarà de totes formes, tot i que hauran de renunciar a la promoció del disc que havien planificat.
Mero Malla amb el seu fill Christian Malla, en una actuació musical.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí