L'Ajuntament ofereix al Departament d'Educació edificis municipals per poder fer classes o extraescolars
Actualitat | 15 de juny de 2020

REDACCIÓ
L'Ajuntament de Rubí i el Departament d'Educació s'han reunit de forma telemàtica per abordar com ha de ser el retorn a les escoles de cara al curs 2020-2019. En la trobada, en la qual han participat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, s'han analitzat les dues variables que marcaran el retorn a les aules: la necessitat de mantenir la distància interpersonal als centres educatius i la voluntat de garantir que tots els infants puguin seguir, si és necessari, el curs de forma telemàtica.

Durant la trobada, el consistori s'ha compromès a compartir els edificis de titularitat municipal per assegurar que tot l'alumnat pugui accedir tant a les classes com a les activitats extraescolars. L'Ajuntament posarà a disposició del Departament d'Educació edificis municipals que puguin ser útils a les escoles, mentre que la conselleria farà el mateix amb els edificis dels instituts de secundària.

El conseller ha explicat a l'alcaldessa el pla de digitalització de la conselleria, que preveu que el 100% de l'alumnat tingui accés a Internet i a tauletes. Per minimitzar la bretxa digital i garantir que tots els alumnes disposen de les eines necessàries per seguir el curs escolar des de casa, l'Ajuntament ha adquirit 130 connexions a Internet i 59 tauletes.

Durant aquests dies, l'alcaldessa, juntament amb el regidor d'Educació, Víctor García, han visitat els centres educatius que han reobert i que reben alumnes de forma voluntària per tal de rebre impressions dels equips directius de cada centre sobre l'adaptació als nous requeriments sanitaris.
La tornada a les aules al setembre serà molt diferent que la dels cursos anteriors. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments