Veïns per Rubí demana que es redacti un nou Pla Director de Polígons
Política | 16 de juny de 2020

REDACCIÓ
El grup municipal de Veïns per Rubí (VR) presentarà al Ple de juny una moció per redactar un nou Pla Director de Polígons, que hauria d'iniciar-se en el termini de 6 mesos i hauria de comptar amb la participació dels agents econòmics, polítics i socials. El Pla Director de Polígons actual es va presentar el setembre del 2014 amb un horitzó temporal fins al 2020 i per això, VR considera que és hora d'elaborar un nou document per traçar l'estratègia als polígons industrials durant els propers anys.

A Rubí, hi ha 11 polígons, dels quals 8 són anteriors als anys 90 i segons Veïns per Rubí l'antiguitat d'aquestes zones és un dels grans problemes. En un comunicat, Veïns per Rubí creu que "són imprescindibles plans d'inversions ambiciosos. En els darrers anys s'han fet actuacions puntuals, però són absolutament insuficients". A més, considera que "els polígons han de presentar un estat adequat de conservació per fer-los atractius per a les empreses i, per tant, cal un manteniment periòdic i ben planificat, especialment de calçades i voreres".

A més, la formació política considera que aquest pla ha d'estar elaborat abans de refer el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), ja que la nova planificació urbanística també ha de determinar la compatibilitat i diversificació dels usos dels polígons.

D'altra banda, VR apunta que també està pendent l'elaboració d'un pla de mobilitat específic per als polígons, que hauria de tenir en compte la mobilitat i accessibilitat de les persones, però també l'accessibilitat i la distribució de mercaderies i els vehicles de transport per aconseguir una "mobilitat sostenible".

Per Veïns per Rubí, ara mateix el sector industrial passa per un moment "complicat" pel tancament d'algunes multinacionals i pels efectes derivats de l'epidèmia, motiu pel qual considera que és més necessari fer que els polígons rubinencs siguin "més atractius, més moderns, amb més serveis i més competitius amb relació a polígons d'altres municipis".
VR també creu que cal definir la mobilitat als polígons. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre