L’AUP proposa la creació d’un fons d’infància de 500.000 euros per canalitzar tots els ajuts amb targetes moneder
Política | 18 de juny de 2020

REDACCIÓ
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) proposa a l’Ajuntament la creació d’un fons específic destinat a la infància, que es canalitzi a través de targetes moneder per tal de “garantir a les famílies que tenen infants uns ingressos mínims per destinar-los a comprar menjar, material escolar, per destinar-lo a extraescolars, etc.”, ha explicat Marina Dolset, de l’AUP.

Es tractaria d’un fons desvinculat de Serveis Socials per no carregar més administrativament aquest departament i que s’establiria en funció de la renda de les famílies amb fills. El projecte ja està funcionant a Barcelona i es planteja amb uns barems similars que caldria acabar d’estudiar. Així, les famílies amb menors i amb ingressos inferiors als 900 o 1.000 euros rebrien 100 euros mensuals durant els nou mesos del curs escolar. Les famílies monoparentals tindrien una prestació de 200 euros mensuals.

La proposta és que la transferència de diners es faci a través de targetes moneders per tal que les famílies puguin comprar els aliments directament o inscriure els seus fills a activitats extraescolars i, en cas que es faci un mal ús, retirar-la per al pròxim curs. “Les famílies podrien comprar al comerç local i podrien inscriure els seus fills en activitats extraescolars fora de l’escola, esportives, de dansa, d’idiomes, i, d’aquesta forma, acabar amb la segregació extraescolar”, apunta Dolset.

El fons tindria una dotació de 500.000 euros anuals que es podrien extreure d’altres partides no tan prioritàries: “Poden semblar molts diners, però la rebaixa de sous que plantejàvem des de l’AUP suposava un estalvi de 830.000 euros i la instal·lació del túnel de llum de l’any passat va costar això. És una qüestió de prioritzar i de voluntat política de com fer servir els diners públics de totes”.

D’altra banda, l’AUP també demana fer un canvi progressiu en les ajudes d’aliments i passar d’un model de banc d’aliments a targetes moneder, que permeten una major autonomia a les persones per adquirir de forma normalitzada els aliments que necessiten.
Les famílies vulnerables amb infants rebrien una prestació mensual durant nou mesos. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre