Rubí comença la nova etapa de la represa
Actualitat | 18 de juny de 2020

REDACCIÓ
Les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord –la que correspon a Rubí– i Lleida només han estat 24 h en la fase 3 de la desescalada pel confinament del coronavirus. El president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar ahir dijous al migdia les mesures del decret que regirà la fase de represa a Catalunya, com l’ha anomenat el govern català, que ja ha recuperat les competències.

A partir d’aquesta mitjanit, tota Catalunya ja estarà en aquesta nova etapa de represa o nova normalitat, com li diuen des del govern de Pedro Sánchez. D’entrada, l’ús de mascaretes per als majors de 6 anys, la distància de seguretat d’1,5 m i la higiene de mans continuaran sent claus en aquesta etapa.

Pel que fa als aforaments, a partir del 25 de juny no es marcaran percentatges i aquests seran els que permetin garantir una distància interpersonal de seguretat, tant en espais tancats com a l’aire lliure. Fins aquella data, hi ha un període d’adaptació per a l’hostaleria, que poden continuar amb els criteris de la fase 3, un 50% d’aforament en interiors i un 75% en exteriors.

En les trobades familiars i socials, es poden celebrar reunions i activitats socials, incloent-hi la pràctica esportiva no professional, sempre que no es generin aglomeracions ni se superin les limitacions d’aforament que s’estableixin. Es recomanen les trobades a l’aire lliure per sobre dels espais tancats i que, en la mesura del possible, s’intentin mantenir grups de contacte estables.

També es reobriran parcs infantils, però sense oblidar les recomanacions de mascaretes i distància.
La desescalada ha permès recuperar certa normalitat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports