CCOO lamenta que Continental no avanci en el pla de reindustrialització de les plantes
Economia | 19 de juny de 2020

REDACCIÓ
El comitè d'empresa de Continental i la multinacional alemanya van reiniciar les negociacions sobre el futur de la planta a principis de juny després de mesos d'aturada per l'emergència sanitària. Però sembla que en aquestes trobades, Continental no concreta cap opció per reindustrialitzar les dues plantes que té a Rubí, segons ha explicat CCOO d'Indústria de Catalunya en un comunicat.

Segons el sindicat, l'empresa no ha fet cap avanç en el pla de reindustrialització, un tema que CCOO considera prioritari per tal de garantir una alternativa industrial a les plantes de Rubí i així mantenir el màxim de llocs de treball possibles. Continental va explicar a finals del 2019 que la seva intenció era vendre la planta a un possible comprador en el termini d'un any. Al gener va anunciar que algunes empreses s'havien mostrat interessades, però no ha donat més detalls.

A les dues plantes que Continental té a Rubí hi treballen més de 700 persones, de les quals moltes viuen a Rubí i que es podrien quedar sense feina si el pla de reindustrialització no es consolida.

Pel que fa al pla de sortida dels treballadors que no continuïn, Continental ha presentat aquest dijous una proposta d'indemnitzacions i un pla de prejubilacions que segons CCOO "està molt lluny de la proposta de la plantilla i que no està a l'altura d'una empresa com Continental, amb una gran responsabilitat social".
Les negociacions s'estan produint entre l'empresa i els sindicats amb la mediació de la Generalitat de Catalunya.
Manifestació de continental a principis d'any. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous