L’Ajuntament repartirà pantalles facials a les persones amb diversitat funcional
Actualitat | 19 de juny de 2020

REDACCIÓ
El Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament, l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) i el Rubí Forma han unit esforços per dissenyar i produir pantalles facials destinades als infants amb diversitat funcional, intèrprets de signes i persones amb problemes respiratoris. Les persones interessades en disposar d’aquest element podran sol·licitar-ho a partir del 22 de juny a través de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

Les pantalles facials no supleixen les mascaretes, ja que no ofereixen el mateix grau de protecció, però poden ser una bona alternativa per a les persones que no les poden dur. L’element es posarà a disposició dels infants amb diversitat funcional després de constatar, a través d’entitats i serveis de l’àmbit, que alguns d’aquests menors mostren resistència a posar-se una mascareta i això genera angoixa a les famílies. D’aquesta forma, les pantalles facials poden ajudar els infants a gaudir de la vida al carrer amb normalitat, com la resta de la ciutadania.

Per als intèrprets de llenguatge de signes, aquest tipus de protecció els facilita la comunicació amb les persones sordes, que poden llegir-los els llavis sense problemes gràcies a la transparència de les pantalles. La pantalla també estarà destinada a la ciutadania que acrediti a través d’un informe mèdic que hi ha algun motiu pel qual no poden portar mascareta.

Pantallesdissenyades per edRa
L’Ajuntament va encarregar a l’Escola d’Art i Disseny de Rubí la realització d’alguns dissenys que poguessin resultar atractius per als infants i l’artista Pep Borràs, professor de l’escola, va treballar en algunes il·lustracions amb aquarel·la que inclouen la figura del Bòdum, mentre que altres pantalles s’han guarnit amb dibuixos digitals elaborats per la professora Gemma Miralles. Aquestes pantalles han estat produïdes a l’escola, mentre que les que van adreçades al públic adult s’han fabricat al Rubí Forma i no tenen decoració. “És un nou exemple de col·laboració i solidaritat que farà possible que els infants amb diversitat funcional i les persones que ho necessitin puguin gaudir com tothom, i amb més seguretat, del seu temps a l’aire lliure”, ha explicat Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí.

De moment, s’han produït un centenar de pantalles facials, de les quals una vuitantena tenen motius decoratius. Per sol·licitar-les cal trucar a partir de dilluns al telèfon 637 831 056 de 9 h a 14 h.
Pantalles facials dissenyades a edRa. / Localpres-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre