Revetlla de Sant Joan sense raval de foc i sense foguera a Rubí
Cultura | 19 de juny de 2020

REDACCIÓ
Aquesta imatge no es veurà per la revetlla de Sant Joan 2020./ Arxiu
La revetlla de Sant Joan d’enguany serà molt diferent per la situació sanitària que s’està vivint i prescindirà de la majoria d’elements que caracteritzen aquesta festa com són el raval de foc i la foguera. Aquestes dues activitats tenen lloc habitualment a l’Escardívol i no es faran per evitar aglomeracions, segons ha explicat l’Ajuntament de Rubí.

Sí que se celebrarà l’arribada de la Flama del Canigó a partir de les 22.40 h del 23 de juny a la plaça de Pere Aguilera, on es farà la lectura del manifest reivindicatiu de la cultura popular catalana i un espectacle de foc amb l’única participació de la Colla de Diables de Rubí i de les autoritats municipals. Es restringiran els accessos per tal d’evitar la concentració de gent als carrers del voltant. Per tant, la festa no es podrà viure en directe i només es podrà seguir a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament.

Sí que es mantenen les actuacions musicals, però sense públic i només es podran seguir a través de l’Instagram @rubi_ciutat. A partir de les 23 h el grup rubinenc Empty Cage oferirà un concert des del pati del Castell per presentar el seu segon disc, ‘Moneda de tres cares’.

Consells de seguretat
Durant la revetlla caldrà extremar la precaució, mantenir la distància de seguretat o portar mascareta, a més de rentar-se freqüentment les mans i evitar compartir menjar i estris durant els àpats. Pel que fa a la pirotècnia, no es pot utilitzar gel hidroalcohòlic si es manipula pirotècnica, ja que pot ser molt perillós. No es poden llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses, no es poden llençar petards contra ningú ni subjectar els petards amb les mans ni acostar-los a la cara o al cos.

D’altra banda, l’Ajuntament recomana que es faci un ús responsable dels petards i s’evitin els que són de gran impacte sonor, ja que poden provocar molèsties i problemes de salut a col·lectius com les persones amb trastorn de l’espectre autista, amb Alzheimer o amb determinades malalties mentals.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous