Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament ha decidit organitzar alguns actes amb motiu de la festivitat del patró de Rubí
Actualitat | 22 de juny de 2020

REDACCIÓ
Hi haurà focs artificials per celebrar Sant Pere. / Arxiu
L’Ajuntament ha organitzat diversos actes durant els dies 28 i 29 de juny amb motiu de la festivitat de Sant Pere. Tot i que la Festa Major està oficialment suspesa, el consistori ha optat per organitzar algunes festivitats per tal de mantenir viva la celebració. “És una manera de demostrar, de reivindicar i de posar de llarg la nostra cultura i la nostra identitat com a ciutat. Enguany no podem fer la Festa Major de la mateixa manera que altres anys, però el que volíem és que allò que es pogués fer, no deixéssim de fer-ho”, ha explicat aquest dilluns l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, durant una roda de premsa.

Arrencada dels actes amb un pregó radiofònic
El 28 de juny, les sis persones encarregades de dirigir les residències de la gent gran de la ciutat seran les encarregades de donar el tret de sortida a les festes. Serà amb un format entrevista que es podrà seguir a través de Ràdio Rubí i que també es podrà veure en línia a través del web de l’Ajuntament. A partir de les 22 h, hi haurà una actuació especial de l’Obrador Coral dins del cicle EnvelaRts, que es podrà seguir també per Internet.

Gegants, missa, música i focs artificials
La majoria d’activitats tindran lloc el 29 de juny, coincidint amb el dia de Sant Pere. La jornada arrencarà amb la despertada, plantada i ball de Plaça dels Gegants de Rubí (11h) i el petit Seguici de Sant Pere amb els Gegants (11.30h). Després tindrà lloc la missa de Sant Pere a l’església (12h). A la mateixa hora, es podran fer visites guiades al Castell i al Celler, però requereixen cita prèvia. També a les 12 h s’ha programat un vermut musical a l’Ateneu amb Xavi Castillo Trio i Gwen Perry Quartet, que també necessita reserva prèvia.

La tradicional trobada de Peres, Petres, Paus i Paules tindrà lloc a les 13.30 h i caldrà que les persones assistents s’hi inscriguin prèviament. A les 20 h, l’Esbart Dansaire oferirà una actuació especial en el marc del cicle EnvelaRts des de l’amfiteatre del Castell, tot i que serà sense públic i es podrà seguir per les xarxes socials de l’Ajuntament.

El castell de focs tancarà la jornada a les 23 h i es farà de forma descentralitzada, al nord-est i el sud-oest de la ciutat per tal que es pugui visualitzar des de terrasses i balcons. L’acompanyament musical anirà a càrrec de Ràdio Rubí, que oferirà una selecció de peces de músics locals.

Veus de Sant Pere
D’altra banda, l’Ajuntament demana a les entitats locals que facin arribar petits vídeos on expliquin com viuen la Festa Major i quin és el seu desig per al retrobament, una iniciativa barrejada com a Veus de Sant Pere.

L’Ajuntament també demana que els rubinencs guarneixin els balcons i les finestres amb un element decoratiu: les claus que identifiquen l’escut de la ciutat. El disseny es pot descarregar des de la web municipal i es treballarà amb un taller virtual que es publicarà a Youtube.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports