L’Ajuntament comença la redacció d’un pla per fer polítiques d’igualtat de gènere
Actualitat | 23 de juny de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha començat a treballar per elaborar un Pla d’Igualtat Municipal i el primer pas ha estat crear una comissió de treball. L’òrgan va celebrar la primera reunió fa uns dies i està format per les àrees d’Alcaldia, Comunicació, Educació, Participació Ciutadana, Civisme, Drets Socials, Gent Gran, Esports, Cultura, Joventut, Policia Local, Acció Comunitària, Infància, Servei d’Acollida, Relacions Ciutadanes, Ocupació i Urbanisme.

El Pla d’Igualtat de l’Ajuntament ha de servir per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d’igualtat de gènere, desenvoluparà fòrmules per incorporar la mirada de la transversalitat de gènere a les polítiques públiques de l’Ajuntament i articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat.

El document també té per objectiu potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones de la ciutat i accions enfocades a la prevenció, detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista. “Serà un instrument de dret i de promoció de la igualtat que ens ajudarà a fer polítiques feministes des de totes les àrees del consistori. Serem ambicioses i realistes per obtenir un full de ruta feminista que atengui les necessitats de la ciutat”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer.

La primera reunió de treball va servir per explicar a les àrees implicades que el document es treballarà des d’una metodologia participativa amb les diferents àrees municipals i també amb la ciutadania.
L’Ajuntament calcula que el Pla d’Igualtat estarà redactat en aproximadament 8 mesos i que es podria aprovar durant la primavera del 2021.
El Pla es podria aprovar la primavera del 2021. / Ajuntament-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments