L’Ateneu recuperarà les activitats presencials al juliol i seran a l’aire lliure
Cultura | 26 de juny de 2020

REDACCIÓ
L'Ateneu acollirà activitats presencials al juliol. / Arxiu
L’Ateneu Municipal ja té a punt la nova programació per al mes de juliol. Aquesta combina activitats virtuals amb d’altres de presencials que tindran lloc als jardins de l’equipament, per tal de garantir la màxima seguretat de les persones participants. Les inscripcions per a les diferents propostes, que són gratuïtes, ja es poden realitzar en línia.

Tota la programació s’adreça al públic familiar. Hi destaca el nou cicle dedicat a les dones artistes, que arriba amb l’objectiu de fer visibles totes aquelles creadores oblidades o relegades per la història de l’art tradicional.

El cicle, conduït per Catàrtic, s’encetarà el 2 de juliol amb el taller ‘Omplim el món de punts infinits!’, dedicat a la japonesa Yayoi Kusama. En el marc d’aquesta sessió, els infants a partir de 4 anys podran jugar a transformar la percepció del seu entorn quotidià omplint-lo de cercles de tots els colors i mides.

El 9 de juliol, li arribarà el torn a la proposta ‘Fem un diari il·lustrat. L’autorretrat i la Frida Kahlo’, adreçada a nens i nenes a partir de 6 anys. En aquest cas, es convidarà els infants a expressar amb dibuixos, imatges i paraules el seu món, les seves vivències i estats d’ànim, tal com va fer l’artista mexicana en els darrers deu anys de la seva vida.

El cicle es tancarà amb ‘Jocs de línia i color. Els caleidoscopis de la Fahrelnissa Zeid’, també per a nens i nenes a partir de 6 anys. Inspirant-se en l’obra d’aquesta artista, que combina elements de l’art bizantí amb l’abstracció occidental, els infants podran crear una obra pròpia caleidoscòpica.
Tots els tallers del cicle dedicat a les dones artistes s’han programat als jardins de l’Ateneu a les 18.30 h.

Més activitats familiars
També seran presencials les sessions del cicle Teatre per a la petita infància. Durant el mes de juliol, es podrà gaudir de diferents espectacles com El viatge de James, de la companyia Sim Salabim. (dimarts 7 de juliol, a les 19 h); Somriu, de la Cia. Santi Rovira (dimarts 14 de juliol, a les 19 h); Conte amb kamishibai i taller de dibuix chibi, de la Cia. Ruth Martínez (dilluns 20 de juliol, a les 18.30 h) i Xup-xup, de la Cia. Cuinassos. (dimarts 21 de juliol, a les 19 h).

En canvi, el cicle de Música per a la petita infància se seguirà programant de manera virtual a través del canal de YouTube de l’Ateneu. Els tallers, adreçats a famílies amb infants de 0 a 5 anys, seran els següents: Sons de la terra (dilluns 6 de juliol) i Sons del mar (dilluns 13 de juliol.
Tot i que les inscripcions per a les activitats són gratuïtes, cal tenir en compte que les places són limitades.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre