L’atur millora lleugerament a Rubí, però més de 7.000 persones segueixen en ERTO
Actualitat | 6 de juliol de 2020

REDACCIÓ
El sector de la construcció és un dels que ha creat ocupació a Rubí durant el juny. / Ajuntament-Localpres
Després dels balanços negatius dels darrers mesos en relació a l’índex d’atur, per fi s’ha invertit la tendència a l’alça i la ciutat tanca el juny amb menys persones aturades que a l’inici del mes.

Segones les dades de la Generalitat de Catalunya, la llista de desocupats a Rubí ha baixat en 32 persones durant el juny, el que significa que ara hi ha inscrites 5.877 persones com a demandants d’ocupació. Aquestes dades contrasten amb les de la resta de la comarca, on l’atur continua augmentat, i amb la resta de grans ciutats del Vallès Occidental, com Sabadell, Terrassa, Sant Cugat o Cerdanyola, que han vist augmentar el seu índex de parats.

Si analitzem l’atur per grans grups econòmics, s’observa com aquest lleuger descens es deu a contractacions en les activitats administratives i els sectors auxiliars, la construcció i la indústria manufacturera, a més del transport i l’emmagatzematge. Això es tradueix en un augment de l’ocupació bàsicament masculina. Mentre l’atur s’ha reduït entre la població masculina, en la població femenina ha augmentat. Així, en global, hi ha 3.385 dones inscrites a l’atur i 2.492 homes.

Tot i que les dades del conjunt de Rubí no són especialment negatives, sobretot si tenim en compte les ciutats del voltant, a Rubí hi ha 7.104 persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO): 4.982 per expedients de força major i 2.122 per altres causes. Tot i el gran volum de persones en aquesta situació, Rubí està per darrere de Sant Cugat i Cerdanyola en nombre de persones afectades per un ERTO.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports