El Rubí Brilla busca més empreses i comerços per participar en la compra agregada d'energia
Economia | 7 de juliol de 2020

REDACCIÓ
L'Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Brilla, promou la compra agregada d'energia entre les empreses i comerços de la ciutat per millorar la seva competitivitat, una iniciativa que es va posar en marxa el 2018 i en la qual participen 62 empreses. La compra agregada d'energia és una compra conjunta d'energia amb la intenció d'estalviar costos i millorar la competitivitat del teixit industrial i comercial de la ciutat.

El consistori vol ampliar aquesta iniciativa i sumar altres participants que es puguin beneficiar d'aquesta compra conjunta. El sector industrial és un dels principals consumidors d'energia elèctrica i a Rubí representa el 36% del consum energètic de la ciutat. La reducció del consum és un factor de competitivitat clau per a les empreses i la compra agregada pot ajudar a reduir els costos.

Des que es va iniciar el grup de compra agregada d'energia, ja s'han fet dues licitacions electròniques, que han licitat lots a les comercialitzadores que van oferir millors preus. En la segona licitació, feta el 2019, es van comprar 20 GWh per a 75 punts de subministrament. El regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano, explica que "com més empreses formin part del grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en licitacions futures".

La situació de la covid-19 ha provocat que el 2020 el grup hagi decidit prorrogar els contractes amb la comercialitzadora, assegurant els millors preus i generant un estalvi que pot arribar al 20% de la despesa elèctrica.

Per participar en el procés, les empreses poden enviar la darrera factura elèctrica a rubi_brilla@ajrubi.cat i els tècnics faran un càlcul sobre quant poden estalviar i ajudar-les a incorporar-les al grup.
El grup de compra agregada d'energia de Rubí es va constituir el 2018./ Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous