Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats
Actualitat | 14 de juliol de 2020

REDACCIÓ
Una delegació d’Inspecció de Treball de Catalunya (ITC), acompanyada per agents de la Policia Nacional, van aturar ahir les obres que s’estan fent al carrer Lourdes i van demanar la identificació de tots els operaris que hi estaven treballant. Tot i això, les obres s'han reprès aquest matí.

Segons ha explicat l’Ajuntament de Rubí, l’obra va a càrrec de l’empresa Conspai, subcontractada pel consistori, al qual li consta que té tots els papers en regla i compleix totes les condicions laborals i de seguretat que marca la llei. També ha explicat que l’empresa subcontracta algunes activitats a terceres empreses i que és responsabilitat de Conspai que aquestes també reuneixin tots els requeriments.

L’Ajuntament diu que desconeix els motius de l’actuació d’Inspecció de Treball i que aquesta actua d’ofici, per una petició d’altres òrgans o per una denúncia. Les actuacions consten d’una primera fase d’investigació i una segona d’adopció de mesures, si es confirma que efectivament hi ha una infracció.

Les obres del carrer Lourdes van començar el novembre del 2019 i estan adjudicades a Conspai per 246.477,56 euros, més de 65.000 euros per sota del preu de la licitació. La durada havia de ser de 6 mesos, però els treballs es van haver d’aturar per la crisi sanitària i no es van reprendre fins al mes passat.

Les obres s'havien reprès fa tot just unes setmanes. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí