Contintental anuncia el tancament definitiu de les plantes de Rubí el 2021
CCOO exigeix a la multinacional alemanya que segueixi buscant un projecte de reindustrialització
Economia | 15 de juliol de 2020

REDACCIÓ
La multinacional alemanya ha decidit tancar definitivament les instal·lacions. / Arxiu
El consell de supervisió de Continental Automotive ha anunciat que la multinacional alemanya ha decidit tancar definitivament les dues plantes que té a Rubí a finals del 2021. L’empresa emmarca aquesta decisió en un programa global impulsat per “assegurar la futura viabilitat i competitivitat” de Continental, segons explica en una nota de premsa.

L’empresa diu que durant els darrers mesos ha impulsat un procés destinat a trobar un inversor que es fes càrrec de les instal·lacions per tal d’iniciar un procés de reindustrialització i aconseguir la continuïtat de part de la plantilla. Un procés que, segons la companyia, no ha tingut èxit: “Després de nombroses converses amb diferents compradors potencials i tot i el suport incondicional de la Generalitat, cap negociació ha fructificat en un acord que assegurés la continuïtat. Una situació que s’ha vist agreujada per la crisi de la covid-19”, ha explicat l’empresa.

Continental subratlla que marxa de Rubí després d’arribar a un acord satisfactori a finals de juny per a l’acomiadament dels treballadors, un acord que es va fer públic fa uns dies. Així, els més de 700 treballadors de Continental a Rubí seran acomiadats i se’ls compensarà amb 62 dies per any treballat, més 500 euros per any treballat i un lineal de 1.000 euros per tota la plantilla. Pel que fa als majors de 55 anys, s’ha signat un conveni especial amb la Seguretat Social a través del qual se’ls compensarà la prestació fins a arribar entre el 80% i el 100% del salari, en funció de l’edat.

CCOO rebutja la decisió
La secció d’Indústria de Catalunya de CCOO rebutja en un comunicat la decisió que ha pres Continental i li exigeix que continuï treballant per reindustrialitzar les plantes de Rubí. Pel sindicat, aquest ha estat un tema prioritari des del començament i ha avisat que no pensa permetre que la multinacional se’n desdigui tan fàcilment.

D’altra banda, CCOO lamenta haver-se assabentat de la decisió a través dels mitjans de comunicació i no a la mesa de negociació oberta amb l’administració.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre