Una mobilitat més sostenible i eficaç, un dels reptes dels polígons industrials de la ciutat
Economia | 21 de juliol de 2020

REDACCIÓ
Una bona mobilitat és vital per als polígons industrials. / Ajuntament
L’anàlisi de la mobilitat a tres Parc d’Activitat Econòmica (PAE) de Rubí posa de manifest la necessitat d’aprofundir en millores a la mobilitat. A encàrrec de l’Ajuntament, la consultoria especialitzada en mobilitat Lavola ha analitzat els PAE de Can Rosés, Can Jardí i Rubí Sud perquè serveixi de guia a l’hora de decidir futures inversions.

En primer lloc, aquest estudi apunta a la necessitat de crear taules de mobilitat a cada parc que permetin implicar empreses i treballadors en la definició i aplicació de les millores.

La promoció de la mobilitat sostenible i segura és un dels punts a reforçar, segons assenyala l’anàlisi. En aquest sentit, apunta a facilitar l’ús compartit de vehicle entre les persones que treballen en aquests parcs a través de la reserva d’espais d’aparcament. També proposa la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Dins d’aquest paquet de mesures, s’aposta per fomentar l’oferta de transport públic.

Una altra via de treball, segons apunta l’estudi, és impulsar plans de desplaçament entre les diferents empreses ubicades en aquests parcs de manera que s’utilitzin sistemes que vagin en la línia de sostenibilitat. Amb les companyies també es proposa explorar la possibilitat de fomentar el teletreball i la flexibilitat horària amb la intenció de reduir la congestió.

L’ampliació de voreres, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora i ampliació del nombre de passos de vianants són altres propostes encaminades a facilitar l’accés i els moviments a peu dins els PAE. Finalment, facilitar l’ús de la bicicleta és un altre dels aspectes a millorar als PAE per això l’informe proposa la construcció de carrils i aparcaments per a bicicletes.

El regidor de Mobilitat i Accessibilitat i de Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto, ha valorat aquest informe com una eina molt útil. “La mobilitat és essencial per continuar sent una ciutat atractiva per a l’activitat empresarial i per això hem analitzat què cal potenciar i què cal millorar de car el futur”, ha apuntat.
Güeto també ha assenyalat que “ens agradaria comptar amb més col·laboració de la Generalitat i que desenvolupi el Pacte Nacional per a la Indústria. És la millor eina per fomentar l’activitat i les millores en els nostres parcs empresarials”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre