Rubí, contra la pròrroga de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7
Actualitat | 27 de juliol de 2020

REDACCIÓ
Imatge de l'autopista AP-7. / Arxiu
El plenari de l’Ajuntament de Rubí s’ha posicionat en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7. Ha estat a partir d’una moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que ha rebut el suport de Ciutadans (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), a més dels republicans, mentre que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem Rubí (ECP) s’han abstingut.

El Govern espanyol ha autoritzat per decret llei que les empreses concessionàries de les autopistes puguin demanar a l’Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures per frenar l’expansió de la pandèmia durant l’estat d’alarma.

En aquest sentit, el Ple ha acordat instar el Govern espanyol a no ampliar ni prorrogar, en cap cas, les concessions de l’AP-2 i l’AP-7, així com tampoc les tarifes i preus dels peatges d’aquestes dues vies al llarg de la concessió encara vigent fins a l’1 de setembre de 2021. El text també planteja instar el Govern espanyol a fer efectiu el rescat de les autopistes esmentades en el termini establert en les concessions vigents.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports