L’alcaldessa fa una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar contagis de la Covid-19
Actualitat | 31 de juliol de 2020

REDACCIÓ
La mascareta és obligatòria i cal seguir les recomanacions a cada establiment. / Arxiu
Davant dels casos de rebrot de la Covid-19 que s’han produït durant les darreres setmanes a diferents ciutats catalanes i també a Rubí, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha fet una crida a la solidaritat, la col·laboració i la responsabilitat ciutadana per evitar nous contagis del virus. Així, ha publicat un ban aquest dijous amb l’objectiu de conscienciar els rubinencs i les rubinenques de les mesures preventives que cal seguir per evitar la propagació de la malaltia.

“Aquesta fita només serà possible si acomplim les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, però sobretot amb la responsabilitat i la solidaritat de tots i totes nosaltres”, assegura l’alcaldessa al ban.

Per la màxima responsable municipal, “ara més que mai és necessari el compromís, així com la conscienciació i col·laboració de tothom, a l’hora de respectar les mesures de prevenció, per la seguretat de tots i totes, especialment de les persones més vulnerables. No podem abaixar la guàrdia”.
Les concentracions en punts de la ciutat de persones que no formen part d'una mateixa unitat de convivència són un risc potencial de contagi i propagació del virus. En aquest sentit, cal evitar-les. El ban recorda que l’ús de la mascareta és obligatori, que cal mantenir la distància de seguretat interpersonal, que s’han d’evitar les aglomeracions i que és imprescindible rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.

També apunta que s’ha d’evitar compartir begudes, menjar o estris i altres objectes sense netejar-los degudament i que s’han de seguir les indicacions de seguretat dels establiments i equipaments que es visitin.

Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre totes aquestes qüestions, es difondran els diferents consells per megafonia de forma itinerant.
Des de l'Ajuntament asseguren que s'actuarà amb fermesa davant l’incompliment de les mesures de seguretat obligatòries. En aquest sentit, s'ha establert un sistema de coordinació entre la Policia Local, Protecció Civil i l’equip d’agents pel civisme per incrementar el control a diferents indrets de la ciutat i on s'han detectat concentracions de col·lectius que no compleixen les mesures obligatòries.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports