L’1 de setembre s’obrirà una nova convocatòria d’ajudes per a la pràctica esportiva d’infants i joves
Esports | 10 d'agost de 2020

REDACCIÓ
Aquests ajuts estan adreçats a infants i joves de 4 a 18 anys de la ciutat que realitzen activitats esportives. / Arxiu
Els rubinencs i les rubinenques podran accedir al setembre a la nova convocatòria de subvencions per a la pràctica de l’esport federat, les extraescolars vinculades als Jocs Esportius Escolars i les activitats esportives d’inclusió corresponents a la temporada 2019-2020. Aquests ajuts estan adreçats a infants i joves de 4 a 18 anys de la ciutat que realitzen activitats esportives a través d’entitats o d’associacions de mares i pares (AMPA) de Rubí o d’altres ciutats, en cas que no hi hagi oferta esportiva d’aquella disciplina concreta al municipi.

Enguany es manté el topall que es va determinar fa dos anys, amb un màxim de 525 euros per sol·licitud, amb l’objectiu que no hi hagi desequilibris entre disciplines. A la convocatòria s’especifiquen els diferents conceptes subvencionables: les quotes d’inscripció i les quotes mensuals o anuals de participació, la llicència esportiva, la revisió mèdica i les despeses de roba esportiva ─aquestes últimes subvencionables fins a un màxim de 125 euros─. Les beques esportives d’aquesta temporada estan dotades amb una partida pressupostària de 120.000 euros.

Com en les temporades anteriors, la concessió dels ajuts es farà segons la renda anual de la unitat familiar. La quantia concreta dependrà d’un sistema de gradació. En funció del nivell de renda, s’establirà el percentatge d’ajut que li correspondrà a la família sol·licitant. En el cas de les activitats d’inclusió, els percentatges de la subvenció s’incrementen un 5% per a aquelles famílies que tinguin dret a rebre un ajut parcial.

El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà l’1 de setembre i s’allargarà fins al 22 del mateix mes. La documentació s’haurà de presentar preferentment de forma telemàtica a través de la Seu electrònica. En cas que això no sigui possible, es podrà fer de forma presencial a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Rubí, mitjançant cita prèvia.
A la convocatòria 2018-2019 es van rebre 430 sol·licituds corresponents a diferents disciplines esportives, 335 de les quals van reunir tots els requisits per ser acceptades. En total, l’Ajuntament va concedir els 120.000 euros prevists inicialment.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador