L’AUP demana al govern accions per intentar rebaixar la taxa de contagi a Rubí
Política | 31 d'agost de 2020

REDACCIÓ
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) considera que el govern local no està fent tot el que pot per intentar baixar la taxa de contagi a Rubí, que s’ha disparat en els darrers dies i que actualment és molt elevada, entre el 21 i el 27 d’agost es van produir 95 contagis i la taxa de positius des que va començar la pandèmia ja supera el miler.

En una nota de premsa, la formació afirma que des que l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va publicar a les xarxes una carta demanant solidaritat, col·laboració i responsabilitat ciutadana el 30 de juliol, “hi ha hagut un silenci interromput per comptades publicacions a les xarxes socials de l’alcaldessa o algun regidor”.

En el comunicat, l’AUP insisteix que “cal una acció de govern decidida que vagi més enllà de la crida a l’ús de la mascareta, la higiene o la distància, però la realitat és que ni tan sols s’estan posant mitjans suficients per fer aquesta senzilla crida”. Així, l’Alternativa critica que la tasca sensibilitzadora dels agents cívics i la Policia Local deixen fora part dels barris i les urbanitzacions, però també lamenten que no s’hagin engegat propostes del govern, com ara la sensibilització i el repartiment de mascaretes descentralitzades als barris. L’AUP afirma també que no s’han acceptat propostes de l’oposició com ara intensificar la sensibilització amb cartells o ampliar els espais públics a l’aire lliure per realitzar activitats al carrer i evitar al màxim els espais tancats.

Per últim, la formació assembleària retreu al govern que demani a la ciutadania “responsabilitat i col·laboració” sense oferir “lideratge, presència, anàlisi transparent de la situació i propostes d’acció que com a institució pública requereix una situació com l’actual”.
En els darrers dies, el creixement de casos de covid-19 a Rubí s'ha disparat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous