L'Ajuntament no contesta 'de moment'
OPINIÓ | 1 de setembre de 2020

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS, SERVEIS I RESTAURACIÓ DE RUBÍ
El 28 d’agost es va publicar al web de l’Ajuntament de Rubí la línia de subvencions pels petits comerços per fer front a la davallada econòmica conseqüència de la pandèmia. Com que des de la Junta de l’Associació de Comerciants de Rubí veiem que s’ha concretat amb aquesta subvenció la resposta a tot allò que hem anat parlant i demanant a l’Ajuntament des dels primers moments del tancament dels comerços a meitat de març, volem puntualitzar i concretar alguns temes. Abans de res volem explicar que normalment aquests comentaris no els fem públics perquè creiem que la manera normal de parlar i negociar és en reunions i trobades de treball entre representants dels comerciants i representants polítics i tècnics, si ara hem decidit fer-ho així és perquè estem tips d’endarreriments i dilacions en les reunions i de no tenir resposta a les nostres demandes concretes, de moment no ens contesten.

Si donem una ullada a la nota de premsa del propi Ajuntament de Rubí publicada l’1/04/2020 on es detallava el pla per impulsar l’activitat econòmica destinada inicialment amb 600.000 euros, podem veure i analitzar algunes de les coses que es deien i els resultats que tenim: la compensació de la taxa de les escombraries, de l’impost de circulació i de les taxes de les terrasses de moment no l’hem vist.

En l’àmbit de la dinamització econòmica es parlava de 250.000 euros per ajudes en despeses de lloguers i altres per un import d’uns 2.000 euros pel comerç: ara es publica la línia de subvencions amb els ajuts, 5 mesos després de la nota de premsa, amb uns requisits per accedir al màxim de 1.200 euros de tenir com a mínim 6 treballadors i més de 60 m2, és a dir que la immensa majoria dels comerços ens podem quedar amb una subvenció de 400-600 euros, no sé si amb això, que segurament cobrarem a finals d’any, podrem pagar gaires rebuts de lloguer, de moment tenim això.

A més, es parlava d’un Pla de dinamització de l’activitat econòmica que reactivi la demanda interna. Repetidament hem parlat des de l’Associació amb els tècnics de Comerç de diferents iniciatives: una campanya de vals de compra en el petit Comerç, posada en marxa de servei a domicili, campanya de comunicació a través d’elements comunicatius i comercials com bosses... moltes d’aquestes propostes hem vist els darrers mesos com s’engegaven a poblacions properes. Altres administracions han respòs d’una manera molts més ràpida engegant campanyes i avançant de manera excepcional ajuts i convenis que habitualment es cobraven més tard, tot per donar resposta a un moment excepcional. A Rubí de moment no ho tenim.

En definitiva, les mesures econòmiques i de reactivació per a ajudar als petits comerciants en un moment tan difícil com el d’ara, creiem des de l’Associació, que haurien d’haver estat ràpides i sobretot consensuades: nosaltres estem acostumats a treballar amb l’administració municipal amb acords i treball previ intentant que se’ns escolti en les decisions que ens afecten directament, i darrerament i de moment això no és el que ens trobem. Estem segurs que en el futur podem millorar, així ho desitgem.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous