Aprovada una moció perquè l’Ajuntament no cedeixi el seu superàvit a l’estat espanyol
Política | 4 de setembre de 2020

REDACCIÓ
En el Ple que es va celebrar aquest dijous només es van presentar dues mocions, totes dues d’ERC. La primera era per demanar a l’Ajuntament que no cedeixi el seu superàvit acumulat a l’estat espanyol.

Amb la Llei Montoro del 2012, les administracions locals no poden utilitzar el seu superàvit per fer inversió pública i estan obligats a destinar aquest import a amortitzar crèdits. Amb la situació excepcional derivada del coronavirus, el govern espanyol està buscant una fórmula per tal de poder utilitzar tots aquests diners.
Una de les propostes és que tots els ajuntaments cedeixin el seu superàvit al govern central, que els hi retornaria en un període d’entre 10 i 15 anys. “Els demanem pel bé de la seva gent i per poder afrontar amb garanties tot el que vindrà els propers mesos que el romanent no marxi de Rubí”, va sol·licitar Xavier Corbera, portaveu d’ERC.

La regidora socialista M. Carmen Cebrián va explicar que la proposta de l’executiu espanyol “és l’única forma viable de fer servir els estalvis sense incomplir la llei”, mentre que Andrés Medrano, regidor d’En Comú Podem, va explicar que encara falta negociar aquesta proposta i que “tal com està redactada, no s’aprovarà al Congrés”. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, Cs, VR i l’AUP, el vot en contra del PSC i l’abstenció d’ECP.

L’altra moció que va presentar Esquerra pretenia reprovar el rei emèrit Joan Carles I i el paper del govern en la fugida del monarca. El text no es va aprovar perquè PSC i Cs van votar en contra i ECP i VR es van abstenir. ERC i l’AUP hi van votar a favor.
La proposta del govern espanyol és que tots els municipis cedeixin el seu superàvit a l'estat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Atropellament mortal de dos ciclistes rubinencs a la C-1413
Cribratge massiu per a persones de l’àrea del CAP Anton Borja a la Biblioteca
El CAP Mútua comença a incorporar serveis per convertir-se un centre d’urgències
Detinguts quatre rubinencs després d'una persecució policial
Detingut un home a Rubí presumptament relacionat amb l’assassinat d’una dona a Girona
L’Ajuntament desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous