Aprovada una moció perquè l’Ajuntament no cedeixi el seu superàvit a l’estat espanyol
Política | 4 de setembre de 2020

REDACCIÓ
En el Ple que es va celebrar aquest dijous només es van presentar dues mocions, totes dues d’ERC. La primera era per demanar a l’Ajuntament que no cedeixi el seu superàvit acumulat a l’estat espanyol.

Amb la Llei Montoro del 2012, les administracions locals no poden utilitzar el seu superàvit per fer inversió pública i estan obligats a destinar aquest import a amortitzar crèdits. Amb la situació excepcional derivada del coronavirus, el govern espanyol està buscant una fórmula per tal de poder utilitzar tots aquests diners.
Una de les propostes és que tots els ajuntaments cedeixin el seu superàvit al govern central, que els hi retornaria en un període d’entre 10 i 15 anys. “Els demanem pel bé de la seva gent i per poder afrontar amb garanties tot el que vindrà els propers mesos que el romanent no marxi de Rubí”, va sol·licitar Xavier Corbera, portaveu d’ERC.

La regidora socialista M. Carmen Cebrián va explicar que la proposta de l’executiu espanyol “és l’única forma viable de fer servir els estalvis sense incomplir la llei”, mentre que Andrés Medrano, regidor d’En Comú Podem, va explicar que encara falta negociar aquesta proposta i que “tal com està redactada, no s’aprovarà al Congrés”. La moció va ser aprovada amb els vots a favor d’ERC, Cs, VR i l’AUP, el vot en contra del PSC i l’abstenció d’ECP.

L’altra moció que va presentar Esquerra pretenia reprovar el rei emèrit Joan Carles I i el paper del govern en la fugida del monarca. El text no es va aprovar perquè PSC i Cs van votar en contra i ECP i VR es van abstenir. ERC i l’AUP hi van votar a favor.
La proposta del govern espanyol és que tots els municipis cedeixin el seu superàvit a l'estat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Hi ha 9 classes confinades als centres educatius rubinencs després de dues setmanes de curs
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre
Les escoles rubinenques adopten mesures anti-covid en un nou curs atípic
Tancades les Oficines d’Atenció a la Ciutadania pel positiu d’un treballador